Funeriu: Am luat imediat legătura cu ministrul de Interne şi şeful IPJ Dolj legat de cazul Craiova

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că imediat ce a aflat de incidentul de la Craiova, a luat legătura cu ministrul de Interne, cu şeful IPJ Dolj şi cu inspectorii şcolari şi a cerut verificări în legătură cu instruirea elevilor privind securitatea în şcoală.

21 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Am luat imediat legătura cu ministrul de Interne şi şeful IPJ Dolj legat de cazul Craiova

Funeriu: Am luat imediat legătura cu ministrul de Interne şi şeful IPJ Dolj legat de cazul Craiova (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Funeriu, care se află în Ungaria, a spus că a fost informat în legătură cu indentul de la Liceul "Tudor Arghezi" din Craiova la ora 13.38.

Peste un minut a luat legătura cu ministrul de Interne şi, ulterior cu inspectorul general şcolar din Dolj, cerând să se analizeze "dacă şcoala aceasta şi-a făcut datoria privind securitatea", a spus Funeriu.

Acesta a precizat că nici dacă ar fi vorba despre un eveniment care s-ar fi produs în afara şcolii nu ar fi putut fi ignorat.

"Am cerut să se facă verificări legate de instruirea părinţilor şi elevilor privind securitatea în şcoală", a spus Funeriu, care a adăugat că a luat legătura şi cu şeful IPJ Dolj.

Ministrul Educaţiei a precziat că a cerut ca situaţia să fie monitorizată şi că le-a cerut inspectorilor şcolari să ia legătura urgent cu familiile elevilor.

Potrivit ministrului, secretarul de stat Oana Badea va organiza o videoconferinţă pentru a verifica toate aspectele legate de securitatea în şcoli şi măsurile care sunt luate la nivelul unităţilor de învăţământ.

Inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă, a dispus, joi, ca doi ofiţeri de la Serviciul Omoruri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale să fie trimişi la Craiova, pentru a oferi sprijin în anchetă, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IGPR, Raluca Seucan.

Doi elevi ai Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova au fost atacaţi cu cuţitul de un tânăr, joi, iar în urma incidentului unul dintre elevi a murit, iar celălalt a fost transportat la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici