Funeriu: Banii pentru cheltuielile şcolilor, securizaţi. Primăriile îi pot folosi doar în acest scop

Banii pentru cheltuielile curente ale şcolilor au fost securizaţi, astfel încât primăriile să-i folosescă doar în acest sens, fiind evitate situaţiile în care unităţile erau puse în situaţia de a nu-şi putea plăti căldura sau apa curentă, a declarat vineri ministrul Educaţiei.

101 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Banii pentru cheltuielile şcolilor, securizaţi. Primăriile îi pot folosi doar în acest scop

Daniel Funeriu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am făcut un mare pas înainte. Aşa cum se întâmplă cu banii de salarii, care nu pot fi folosiţi în alte scopuri, tot aşa va fi şi cu sumele pentru cheltuielile curente ale şcolilor", a spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

El a precizat că pentru 2012 este vorba de o suplimentare a bugetului cu un miliard de lei, sumă destinată cheltuielilor curente ale şcolilor.

Ministrul a mai spus că este vorba despre un cost standard al acestor cheltuieli, în care fiecare primărie trebuie să se încadreze.

"Primăriile trebuie să folosească banii primiţi de la bugetul de stat pentru cheltuielile curente ale şcolilor numai în acest sens. Este vorba despre un miliard de lei în plus", a adăugat ministrul Educaţiei.

Guvernul a aprobat vineri proiectul de buget pentru anul viitor, documentul urmând să fie transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare.

La începutul acestei săptămâni, cursurile au fost întrerupte în mai multe şcoli din judeţul Teleorman. Cadrele didactice au refuzat să intre la cursuri, nemulţumite că nu şi-au primit salariile de aproape trei luni şi că facturile pentru energia electrică şi căldură ale şcolilor nu au fost achitate în această perioadă, din cauza faptului că prefectul judeţului Teleorman a atacat în contencios administrativ bugetele localităţilor respective.

Prefectura Teleorman a constatat nereguli la bugetele mai multor administraţii publice locale şi le-a atacat în contencios administrativ, acesta fiind motivul pentru care primăriile au ajuns în imposibilitatea de a mai efectua plăţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici