Funeriu: Peste 99,9 la sută dintre cadrele didactice au fost prezente la cursuri

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, vineri, într-o declaraţie de presă, că peste 99,9 la sută dintre cadrele didactice ale României au participat la cursuri, subliniind totodată că a solicitat consiliilor profesorale din şcoli şi licee amendamente la Legea educaţiei.

16 afișări
Imaginea articolului Funeriu: Peste 99,9 la sută dintre cadrele didactice au fost prezente la cursuri

Funeriu: Peste 99,9 la sută dintre cadrele didactice au fost prezente la cursuri (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat şcolile în care au avut loc diverse acţiuni de protest, precizând că în patru unităţi din două judeţe a avut loc grevă japoneză timp de două ore; în opt judeţene au fost pichetate prefecturile şi sediile de partide, unde au participat şi cadre didactice, care erau în afara orelor de curs. De asemenea, spune Funeriu, au fost trei şcoli, din trei judeţe, unde au avut loc proteste spontane: la Iaşi, unde 15 profesorii au fost primiţi de inspectorul şcolar general, în Prahova şi Argeş unde situaţiile punctuale au fost rezolvate la faţa locului.

Demnitarul a susţinut că pentru încă o dată se reconfirmă faptul că ministrul Educaţiei este alături de cadrele didactice autentice şi nu de interesele ilegitime care au parazitat educaţia din România prea mulţi ani.

"Am cerut inspectoratelor şcolare să solicite consiliilor profesorale din şcoli şi licee amendamente la Legea educaţiei pe care Guvernul - din care cu onoare fac parte - a decis să-şi asume răspunderea. Vom prelua toate amendamentele care se înscriu în coerenţa legii şi în progresul învăţământului românesc. Modernizarea educaţiei se face împreună cu profesorii, pentru profesori, elevi şi părinţi", a mai spus Funeriu.

El a precizat că este în permanentă discuţie cu ministrul Muncii, Ioan Botiş, pe grila de salarizare.

"Discutăm cu ministrul Muncii pe grila de salarizare, pe trei componente majore - creşterea intrării în sistem, plafonarea salariilor pentru funcţiile de conducere şi o aşezare justă între posturile de secretar, contabil şi cadre didactice", a mai spus Funeriu.

Funeriu a precizat că sâmbătă se va întâlni cu studenţii pentru a discuta pe marginea amendamentelor propuse de ei la Legea educaţiei naţionale.

"Îi asigur pe români că drumul către modernizarea educaţiei din România este ineluctabil, indiferent de disperarea celor ancoraţi în trecut", a spus ministrul în scurta declaraţie de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici