Furnizorii de gaze, obligaţi să nu întrerupă iarna distribuţia pentru persoane cu venituri reduse

Furnizorii de gaze naturale vor fi obligaţi ca pe perioada sezonului rece, în intervalul lunilor noiembrie-martie, să nu întrerupă, în situaţii naţionale de urgenţă, alimentarea cu gaze pentru persoanele cu venituri reduse asistate social şi persoanele cu handicap.

1 afișare
Imaginea articolului Furnizorii de gaze, obligaţi să nu întrerupă iarna distribuţia pentru persoane cu venituri reduse

Furnizorii de gaze, obligaţi să nu întrerupă iarna distribuţia pentru persoane cu venituri reduse

Situaţii naţionale de urgenţă vor fi considerate acele cazuri imprevizibile care pot conduce, la nivel naţional, la dezechilibre între cererea şi oferta de gaze naturale de pe piaţa internă, determinate de întreruperea majoră a aprovizionării prin diminuarea cu mai mult de 20% a cantităţilor de gaze naturale importate sau din producţia internă, cauzată de accidente, ori de înregistrarea unor temperaturi extrem de scăzute la nivelul întregii ţări sau în anumite zone, pe perioade de timp care conduc la un consum excesiv de gaze naturale.

În situaţii naţionale de urgenţă şi pe perioada sezonului rece nu vor fi programate sau executate lucrări de întreţinere curente sau de racordări, care impun întreruperea alimentării cu gaze naturale pentru o perioadă continuă ce depăşeşte 12 ore, conform unui proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern.

În cazul operatorilor de distribuţie, aceştia trebuie să asigure alimentarea consumatorilor.

Prin acest proiect de lege se instituie, în sarcina tuturor deţinătorilor de licenţă în sectorul gazelor naturale, precum şi în sarcina tuturor producătorilor de gaze naturale, obligaţia de serviciu public, arată Guvernul.

În situaţii de urgenţă, furnizorii şi producătorii interni de gaze naturale au obligaţia de a disponibiliza cantităţile de gaze naturale necesare pentru a deservi, în această ordine, consumatorii casnici, instituţiile care asigură servicii medicale, unităţile de învăţământ obligatori şi instituţiile de asistenţă socială care asigură îngrijirea persoanelor vârstnice sau cu diferite grade de handicap, centralele de furnizare a agentului termic care nu au posibilitatea de a folosi combustibil alternativ, instituţiile publice de la nivel central şi local, din domeniul culturii şi cultelor, precum şi organizaţiile neguvernamentale de interes general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici