Furtuni puternice în ţară: Zeci de copaci doborâţi de vânt, mai multe acoperişuri căzute şi străzi inundate

Furtunile puternice din ultimele ore au făcut ravagii în întreaga ţară. Cele mai multe probleme au fost cauzate de copacii doborâţi de vânt şi de inundaţii.

4305 afișări
Imaginea articolului Furtuni puternice în ţară: Zeci de copaci doborâţi de vânt, mai multe acoperişuri căzute şi străzi inundate

Furtună puternică la Cluj-Napoca: Zeci de copaci doborâţi de vânt, mai multe acoperişuri căzute şi străzi inundate (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

  • Zeci de copaci doborâţi de vânt, mai multe acoperişuri căzute şi străzi inundate, la Cluj-Napoca

Zeci de copaci din municipiul Cluj-Napoca au fost doborâţi de vântul puternic, miercuri după-amiază, mai multe acoperişuri au fost smulse, iar zeci de străzi şi subsoluri au fost inundate în urma ploii torenţiale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că echipele instituţiei intervin la zeci de solicitări primite din partea locuitorilor municipiului Cluj-Napoca, un bilanţ al pagubelor produse urmând să fie prezentat în cursul zilei de joi.

"Am avut zeci de intervenţii ale echipelor ISU Cluj, au fost înregistraţi zeci de copaci doborâţi de furtună şi de vântul puternic, lângă Teatrul Naţional şi Catedrală, pe Calea Turzii, pe străzile Mihail Kogălniceanu, Observatorului, Scărişoara, Republicii, mai multe acoperişuri căzute, pe străzile Dorobanţilor, Iuliu Maniu, Traian Moşoiu, şi mai multe maşini avariate. De asemenea, au fost subsoluri şi străzi inundate, în special în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. Vom face un bilanţ al pagubelor, care va fi prezentat joi", a spus Biriş.

Potrivit acestuia, nu au fost înregistrate victime în urma furtunii.

  • Cluj: Un copac a căzut peste trei maşini parcate lângă Catedrala Mitropolitană, în urma unei furtuni

Un copac a căzut, miercuri după-amiază, peste trei maşini parcate lângă Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Cluj-Napoca, în urma unei furtuni, iar trei acoperişuri ale unor clădiri de lângă Teatrul Naţional şi din zona centrală au fost smulse de vântul puternic.

Furtuna a izbucnit în Cluj-Napoca în jurul orei 16.00, iar vântul puternic a rupt un copac dintr-un părculeţ aflat lângă Catedrala Mitropolitană Ortodoxă care a căzut peste trei maşini parcate şi le-a avariat.

Totodată, mai mulţi brazi din părculeţ au fost smulşi în urma furtunii.

În prezent, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj intervin pentru îndepărtarea copacului care a avariat cele trei maşini.

De asemenea, ploaia torenţială, însoţită de grindină, a inundat mai multe străzi din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, iar vântul puternic a doborât mesele, scaunele şi umbrelele teraselor de pe Bulevardul Eroilor.

Potrivit ISU Cluj, trei acoperişuri ale unor clădiri de lângă Teatrul Naţional şi din zona centrală au căzut din cauza vântului puternic, iar copaci au mai căzut şi pe alte patru străzi din cartierele Zorilor şi Gheorgheni.

Totodată, au fost inundate mai multe subsoluri.

  • Gorj: Acoperiş smuls de pe un bloc şi trei maşini avariate, în urma unei vijelii, la Motru

Acoperişul unui bloc din localitatea gorjeană Motru a fost smuls, avariind în cădere trei autoturisme, iar mai mulţi copaci au fost rupţi de o vijelie de câteva minute care a avut loc, miercuri după-amiază.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei din Motru, o vijelie puternică a smuls o parte din acoperişul unui bloc.

"Circa 200 de metri pătraţi din acoperişul unui bloc a fost smuls de vânt şi, în cădere, a avariat trei maşini. La un alt acoperiş au fost afectate doar câteva plăci de tablă", a declarat viceprimarul oraşului Motru Tudor Dobrică.

Potrivit sursei citate, din cauza aceleiaşi vijelii, au fost rupţi mai mulţi copaci, fără a exista persoane rănite.

"A fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă care lucrează pentru eliminarea efectelor vijeliei", a spus viceprimarul.

Deşi a durat numai zece minute, vijelia de la Motru a fost foarte puternică.

  • Alba: DN 67C şi DN 75, blocate din cauza unor copaci rupţi de furtună

Drumul Naţional 67C, pe Valea Sebeşului, şi DN 75, în zona Munţilor Apuseni, au fost blocate, miercuri seară, din cauza unor copaci care au căzut pe carosabil, după ce au fost rupţi de vântul puternic.

Potrivit dispeceratului Poliţiei Judeţene Alba, un copac a fost rupt de vânt şi a căzut pe carosabil în zona localităţii Mărtinie, blocând DN 67C, care face accesul pe Valea Sebeşului.

În această zonă, circulaţia a fost blocată aproximativ o jumătate de o oră, perioadă în care echipele de intervenţie au tăiat copacul şi l-au scos în afara drumului.

De asemenea, doi copaci rupţi de vânt au blocat DN 75, în zona localităţii Sălciua, din Munţii Apuseni.

Potrivit sursei citate, circulaţia pe DN 75 urmează să fie deblocată până în jurul orei 18.30, la faţa locului fiind mobilizate echipe de intervenţie.

La ora transmiterii acestei ştiri, în mai multe zone din judeţul Alba plouă torenţial, precipitaţiile fiind însoţite de rafale puternice de vânt.

Şi în judeţul Bihor, pompierii au intervenit pentru a înlătura doi copaci căzuţi.

"În această după-amiază (miercuri după-amiază - n.r.), pompierii au intervenit la degajarea unui copac care era să cadă peste două maşini pe strada Jean Calvin din municipiul Oradea şi l-au tăiat înainte să se prăbuşească. La fel, s-a intervenit pe Calea Borşului din municipiu şi pe strada Iuliu Maniu, unde doi copaci căzuseră pe carosabil", a precizat corespondentului MEDIAFAX locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor.

Potrivit acesteia, în judeţ ploaia şi vântul nu au creat probleme, nefiind maşini avariate şi nici victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici