Furtunile au făcut ravagii în ţară: Acoperişuri luate de vânt, sute de copaci doborâţi pe carosabil şi zeci de maşini avariate/ Aproape 100 de localităţi, afectate de inundaţii | FOTO

Zeci de locuinţe, curţi şi subsoluri din 20 judeţe din ţară au fost afectate de ploile căzute în ultimele 24 de ore, se arată într-un bilanţ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), făcut public vineri. 21 de maşini au fost avariate de copacii doborâţi de vântul puternic.

839 afișări
Imaginea articolului Furtunile au făcut ravagii în ţară: Acoperişuri luate de vânt, sute de copaci doborâţi pe carosabil şi zeci de maşini avariate/ Aproape 100 de localităţi, afectate de inundaţii | FOTO

Furtunile au făcut ravagii în ţară: Acoperişuri luate de vânt, sute de copaci doborâţi pe carosabil şi zeci de maşini avariate/ Aproape 100 de localităţi, afectate de inundaţii | FOTO

În ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie, a emis 12 avertizări cod roşu şi două cod portocaliu pentru fenomene meteo periculoase, de tip now casting, care anunţau intensificări ale vântului ce local vor ajunge la viteza de 110 km/h. Au fost transmise şi 23 de alerte pentru populaţie prin sistemul Ro-Alert, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), într-un comunicat de presă.

Un număr de 98 localităţi din judeţele Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş Severin, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş şi Vâlcea au fost afectate de inundaţii.

Din cauza vântului care a suflat cu putere, la nivel naţional au fost afectate 30 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi de vânt 228 de arbori, pe carosabil, autoturisme sau imobile, fiind avariate 21 autoturisme.

De asemenea, pompierii au intervenit şi pentru evacuarea apei acumulate în 80 locuinţe, curţi şi subsoluri, dar şi pentru înlăturarea aluviunilor şi facilitarea scurgerii apei de pe 31 străzi.

Echipele ISU au acţionat, în Maramureş, pentru salvarea unei persoane surprinsă de un acoperiş distrus de vânt, iar în judeţul Cluj o persoană a fost evacuată dintr-o locuinţă distrusă.

La această oră nu mai sunt în vigoare avertizări meteorologice de vijelii sau intensificări ale vântului.

 

Taguri:
igsu,
bilanţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici