Gabriela Firea a anunţat naşterea primului copil prin programul ”O şansă pentru cuplurile infertile” | FOTO

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat naşterea primului copil prin programul ”O şansă pentru cuplurile infertile”, derulat de Primăria Capitalei. 3.000 de cupluri au primit până acum, din luna martie a anului trecut, câte 3.500 de euro pentru fertilizare in vitro.

663 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea a anunţat naşterea primului copil prin programul ”O şansă pentru cuplurile infertile” | FOTO

Gabriela Firea a anunţat naşterea primului copil prin programul ”O şansă pentru cuplurile infertile” | FOTO

”Aceasta veste minunată ne confirmă că împreună putem schimba vieţi! Fericita mamică a născut la Maternitatea Spitalului Cantacuzino din Capitală, o fetiţă perfect sănătoasă, care a fost concepută prin programul de fertilizare in vitro derulat de Primaria Capitalei, prin ASSMB”, a scris primarul general al Capitalei Gabriela Firea, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Ea a salutat naşterea bebeluşului ca ”o veste extraordinară pentru familia sa dar şi pentru noi, mai ales că prin acest program ne-am propus să susţinem financiar cât mai multe cupluri care doresc să-şi implinească visul de a avea copii”, a mai scris edilul.

Proiectul, demarat în 2018, la iniţiativa Gabrielei Firea, oferă cuplurilor infertile un sprijin de 3.500 de euro pentru proceduri de fertilizare in vitro.

Programul a fost demarat în 14 iunie 2018, iar în doar şase luni o mie de locuri prevăzute în proiect au fost ocupate. Din acest motiv, programul a fost suplimentat, în decembrie 2018, pentru încă 2.000 de cupluri.

Până în martie 2019, erau deja efectuate 641 de proceduri de fertilizare iar 361 sunt sarcini în evoluţie, a anunţat vineri primarul general. Acestă rată de succes, într-un procent de peste 56%, arată că demersul ”poate schimba vieţi”, mai spune primarul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici