Gabriela Firea, despre violenţa domestică: În 2021, peste 51.000 de femei au fost victime ale violenţei domestice în România

  • Peste 51.000 de femei au fost în 2021 victime ale violenţei domestice, a anunţat luni Gabriela Firea, ministrul Familiei.
  • „Şi mai dureros este că pentru 69 dintre acestea nu s-a mai putut face nimic”, a adăugat ea.
231 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, despre violenţa domestică: În 2021, peste 51.000 de femei au fost victime ale violenţei domestice în România

Gabriela Firea, despre violenţa domestică: În 2021, peste 51.000 de femei au fost victime ale violenţei domestice în România

Ministrul Familiei Gabriela Firea a condamnat „orice fel de violenţă, fie ea verbală, fizică sau...ascunsă în spatele unor glume <nevinovate>”.

„Este strigător la cer să foloseşti în batjocură imaginea unei victime a violenţei domestice, în special a unei femei bătute. Nimeni, niciodată nu ar trebui să ajungă să trăiască o astfel de traumă, să-şi ducă viaţa în teroare şi cu frică de pumn. Aceste traume sunt foarte greu sau chiar imposibil de înlăturat şi pentru victime contează doar să fie departe de agresori. Nu vreau să mă gândesc ce a fost în sufletul femeilor care au văzut cum un tânăr politician a făcut băşcălie pe seama unui ochi vânăt. Ar fi trebuit să se gândească, totuşi, că în spatele acelui ochi vânăt e un suflet chinuit”, a scris luni pe Facebook Gabriela Firea.

Ea spune că în 2021 peste 51.000 de femei au fost victime ale violenţei domestice în România, cele mai multe fiind bătute „aşa cum a îndemnat politicianul braşovean. Şi mai dureros este că pentru 69 dintre acestea nu s-a mai putut face nimic”.

Gabriela Firea susţine că fiecare partid politic sau grup de simpatizanţi îşi apără colega jignită, ridiculizată sau supusă unui abuz, dar bătaia şi umilinţa nu au culoare politică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici