Gabriela Firea: Ne propunem ca în fiecare weekend, până în septembrie, Calea Victoriei să fie pietonală

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, că dacă proiectul prin care Calea Victoria va fi transformată în arteră pietonală în perioada sărbătorilor pascale va fi bine primit de bucureşteni, acest lucru să se întâmple în fiecare sfârşit de săptămână.

307 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Ne propunem ca în fiecare weekend, până în septembrie, Calea Victoriei să fie pietonală

Gabriela Firea: Ne propunem ca în fiecare weekend, până în septembrie, Calea Victoriei să fie pietonală (Imagine: ALEXANDRA PANDREA/ MEDIAFAX FOTO)

"Proiectul este pilot pentru sărbătorile pascale, dar dacă se va considera că este unul reuşit, dorinţa noastră este ca în fiecare weekend, pe tot parcursul anului, în special când este vreme bună, deci, să spunem, până la finalul lunii septembrie, de vineri după-amiază, spre seară, pânâ duminică seara, această zonă, de la Piaţa Victoriei până la Ateneu, să fie pietonală", a declarat Gabriela Firea.

La începutul lunii martie, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că, în perioada sărbatorilor de Paşte, Calea Victoriei din Bucureşti va fi transformată în zonă de promenadă şi, în premieră, vor fi montate ghirlande luminoase prin care se va celebra această sărbătoare.

"Ne pregătim pentru ca în preajma sărbătorilor Pascale Calea Victoriei să devină cale pietonală. Ea va fi un exemplu de curăţenie, un exemplu de civilizaţie, toate vitrinele trebuie amenajate, înfrumuseţate şi să arate aşa cum aadmirăm în Europa căile pietonale. De asemenea, vor fi agenţi comerciali care vor deschide terase pentru publicul care va dori să se plimbe pe Calea Victoriei şi vor fi amenajate scene pentru spectacole. Aceste evenimente vor avea loc doar la sfârşitul săptămânii, de vineri seara până duminică seara, pentru a nu perturba traficul rutier din timpul săptămânii", a spus Gabriela Firea la începutul lunii.

Primarul General al Bucureştiului a spus, însă, că o problemă importantă în acest moment o reprezintă spaţiile comerciale neamenajate, lăsate în paragină, motiv pentru care va implementa un regulament prin care să îi oblige pe proprietari fie să le închirieze, fie să le igienizeze.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici