Şef al unui post de poliţie şi patru căutători de comori, cercetaţi sub control judiciar

Procurorii de la Parchetul General au dispus cercetarea sub control judiciar a şefului postului de poliţie din localitatea Oraştioara de Sus, judeţul Hunedoara, şi a patru căutători de comori, într-un dosar de luare şi dare de mită.

643 afișări
Imaginea articolului Şef al unui post de poliţie şi patru căutători de comori, cercetaţi sub control judiciar

Şef al unui post de poliţie şi patru căutători de comori, cercetaţi sub control judiciar

Florin Iulian Marc, şeful postului de poliţie din localitatea Oraştioara de Sus, judeţul Hunedoara, este acuzat de patru infracţiuni de luare de mită iar Călin Corhan, Răduţ Stănilă Crişan, Emil Şerban şi Ioan Sergiu Sturza, căutători de comori, sunt cercetaţi pentru dare de mită.

"În perioada 2013 – 2016, pe raza judeţului Hunedoara, în munţii Orăştie (zona Sarmizegetusa Regia – patrimoniu UNESCO), s-au derulat o serie de activităţi de braconaj arheologic, căutătorii de comori nedeclarând rezultatele acţiunii lor. Pentru ca şeful postului de poliţie să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuţiunile sale de serviciu şi pentru a-i proteja în acţiunile ilegale pe care le desfăşurau, subsumate braconajului arheologic, cei patru inculpaţi căutători de comori au dat mită agentului sub forma efectuării unor lucrări de construcţii, precum şi a unor terenuri", transmite Parchetul General.

Procurorii au făcut, miercuri, 11 percheziţii în acest caz, fiind identificate mai multe obiecte din patrimoniul cultural naţional: 4 denari romani imperiali şi 4 monede din perioada lui Burebista. De asemenea, la domiciliul unuia dintre căutători a fost găsit un detector de metale neautorizat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici