Gabriela Firea: Propun o rectificare bugetară care să prevadă 3,5 milioane de euro pentru RADET - FOTO

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că va propune Consiliului General o rectificare bugetară şi alocarea a 3,5 milioane de euro către Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) pentru reparaţii, în vederea pregătirii pentru sezonul rece.

822 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Propun o rectificare bugetară care să prevadă 3,5 milioane de euro pentru RADET - FOTO

Gabriela Firea: Propun o rectificare bugetară care să prevadă 3,5 milioane de euro pentru RADET - FOTO

La finalul întâlnirii pe care a avut-o, marţi, cu reprezentanţii RADET, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va propune Consiliului General o rectificare bugetară care să permită alocarea sumei de 3,5 milioane de euro către RADET pentru reparaţii urgente, având în vedere desele avarii care apar la reţeaua de termoficare.

"Suntem de acord să propunem primei şedinţe a CGMB, de săptămâna viitoare, o rectificare bugetară care să prevadă această sumă de aproximativ 3,5 milioane de euro şi să se acţioneze în regim de urgenţă acum, cât este cald afară, pentru a fi pregătiţi pentru iarnă, pentru reparaţii la reţeaua termică Mihai Bravu şi reţeaua termică Banu Manta – Filantropia", a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai spus că se va întâlni, miercuri, cu reprezentanţii ELCEN, cărora le va cere ca suma ce urmează să fie alocată pentru reparaţiile RADET să nu rămână blocată în conturile pe care au fost dispuse popriri, urmând să prezinte aceeaşi cerere şi premierului Dacian Cioloş şi ministrului Energiei, Victor Grigorescu.

În ceea ce priveşte fondurile europene de care RADET ar urma să beneficieze pentru reparaţii, Gabriela Firea a declarat că procesul de pregătire al documentelor necesare pentru obţinerea celor 187 de milioane de euro a fost îngreunat, dar a dat asigurări că acestea vor fi gata până la data de 1 octombrie 2016. Totodată, primarul general doreşte ca RADET şi ELCEN să aibă un management sinergic, care să găsească cele mai bune soluţii pentru problemele care îi afectează pe bucureşteni.

"Din punctul meu de vedere, aceste societăţi, RADET şi ELCEN, ar trebui să aibă un management sinergic, numai că sunt condiţii destul de dificile din punct de vedere economic şi juridic, sunt mai mulţi factori care ar trebui să contribuie la un astfel de acord şi ar trebui să fie deschidere guvernamentală", a mai spus Firea.

În continuare, pe conturile RADET este menţinută poprirea de 100% impusă de ELCEN de la data de 01 aprilie 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici