Pompierii au găsit marţi dimineaţa corpurile tinerilor care s-au înecat duminică în râul Suceava

Pompierii militari au găsit, marţi dimineaţa, corpurile a doi tineri din judeţul Botoşani care s-au înecat duminică în jurul orei 14, în râul Suceava, pe raza localităţii Liteni, după ce căutările au fost îngreunate de debitul crescut al râului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

433 afișări
Imaginea articolului Pompierii au găsit marţi dimineaţa corpurile tinerilor care s-au înecat duminică în râul Suceava

Pompierii au găsit marţi dimineaţa corpurile tinerilor care s-au înecat duminică în râul Suceava

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, a declarat pentru MEDIAFAX că marţi dimineaţa în jurul orei 10 au fost găsite trupurile celor doi tineri, acestea fiind ridicate la suprafaţă în zona în care cei doi s-au înecat.

Cei doi tineri, originari din judeţul Botoşani, au venit, duminică, în vizită la nişte prieteni din satul Rotunda din oraşul sucevean Liteni, iar cu toţii au decis să meargă să facă o baie în apa Sucevei, în zona unei foste balastiere din Liteni.

Râul Suceava avea un debit crescut, iar zona respectivă este cunoscută cu gropi adânci şi curenţi turbionari puternici, astfel încât cei doi au dispărut sub apă, fără ca cei prezenţi la faţa locului să îi poată ajuta în vreun fel.

Pompierii militari suceveni s-au deplasat la faţa locului şi au efectuat căutări cu ajutorul a două bărci pneumatice, duminică până la lăsarea întunericului, operaţiunile fiind continuate luni, împreună cu echipajul de scafandri de la Detaşamentul de Pompieri Suceava şi au fost reluate marţi dimineaţa când corpurile au fost găsite.

Potrivit lui Găleată, căutările celor doi tineri s-au făcut pe o suprafaţă foarte mare, în condiţiile unui debit crescut al râului, cu vizibilitate zero şi curenţi turbionari, care au pus în dificultate operaţiunile executate de scafandri sub apă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici