Galaţi: Bebeluşul cu piciorul rupt s-a ales cu femurul fracturat în timpul spitalizării

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, a declarat sâmbătă, la Galaţi, că în urma anchetei în cazul nou-născutului cu piciorul rupt s-a ajuns la concluzia că femurul micuţului s-a fracturat în timpul spitalizării, la naştere sau după naşterea acestuia.

248 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Bebeluşul cu piciorul rupt s-a ales cu femurul fracturat în timpul spitalizării

Galaţi: Bebeluşul cu piciorul rupt s-a ales cu femurul fracturat în timpul spitalizării (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a mai spus că săptămâna viitoare, este posibil ca rezultatele anchetei făcute la Galaţi să fie comunicate de către Minister conducerii Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, abilitat să ia măsuri în astfel de cazuri.

"Noi am tras concluziile foarte clar şi anume că picioruşul copilului s-a rupt în timpul spitalizării. Nu există nici un dubiu în ce priveşte acest lucru. Mai cred că dacă medicul nu ar fi spus că acel copil şi-a rupt piciorul acasă nu am fi asistat la un asemenea conflict în mass-media. Acum sunt mai multe variante în ce priveşte cazul micuţului: fie că piciorul s-a rupt în timpul extracţiei, fie că asta s-a întâmplat după, cadrele medicale trebuiau să ţină cont că era o sarcină deosebită şi că medicul nu avea dreptul să intre singur în sala de operaţie, însoţit doar de către o asistentă.

Apoi mai este de spus că în aceste condiţii şefa secţiei a stat în sala de operaţie şi a asistat ce din tribună în condiţiile în care ar fi putut să intre mâna a doua.

În plus, medicii neonatologi nu au pus un diagnostic care era destul de simplu. În momentul în care ai un astfel de caz, piciorul prezintă o umflătură, iar în foaia de observaţie scrie acest lucru timp de nouă zile, ai ocazia să faci nouă radiografii. Nu îmi pot explica de ce nu au făcut acest lucru. În astfel de cazuri, scuzaţi-mă, dar aş folosi acelaşi sistem ca la regulile de circulaţie şi aş trimite din nou aceşti medici să dea examene", a spus Aurel Nechita.

Secretarul de stat a mai spus că se aşteptă ca ministrul Sănătăţii să verifice concluziile anchetei şi măsurile propuse şi să le înainteze conducerii Spitalului "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi.

"În acest moment, materialul se află pe masa domnului ministru şi din câte ştiu, a aprobat măsurile propuse de către noi. Noi am făcut doar recomandări conducerii spitalului şi conducerii Direcţiei Sanitare, pentru că numai ei pot lua măsuri sau pot acţiona. Asta înseamnă că trebuie să evalueze foarte serios toţi parametrii contractelor dintre managerul spitalului şi cei doi şefi de secţie (nr. Ginecologie şi Neonatologie). De asemenea, trebuie spus că atitudinea celor doi medici, chirurg şi neonatolog trebuie sancţionată administrativ de către conducerea spitalului.

Potrivit dr. Aurel Nechita, sancţiunile pot fi de la mustrare, până la reţinerea unui anumit procent din salariu, însă se poate merge până la desfacerea contractului de muncă.

"Managerul spitalului va decide ce sancţiune va aplica. Dacă domnul ministru va aproba concluziile noastre, cred că săptămâna viitoare aceste concluzii vor ajunge la autorităţile medicale gălăţene îndreptăţite să ia măsuri în acest caz", a mai declarat secretarul de stat.

Citeşte şi:

MS propune sancţiuni disciplinare pentru medicii gălăţeni

Anchetă la Spitalul din Galaţi, în cazul bebeluşului cu fractură de femur

Familia unui bebeluş acuză medicii de malpraxis

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici