Galaţi: Liceeni trimişi acasă pentru că purtau tricouri cu înscrisuri sau bluze mulate

Aproximativ 100 de elevi ai Grupului Şcolar Gheorghe Asachi din Galaţi nu au fost primiţi miercuri la cursuri din cauza că nu erau îmbrăcaţi potrivit regulamentului sau pentru nu aveau ecusoane sau carnete de elev.

615 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Liceeni trimişi acasă pentru că purtau tricouri cu înscrisuri sau bluze mulate

Galaţi: Liceeni trimişi acasă pentru că purtau tricouri cu înscrisuri sau bluze mulate(Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Însuşi directorul instituţiei de învăţământ i-a aşteptat pe elevi la poarta liceului şi le-a pemis accesul la cursuri numai acelora dintre ei care erau îmbrăcaţi potrivit regulamentului: camaşă sau tricou alb, pantaloni sau blugi clasici, fustă la nivelul genunchiului, în cazul fetelor.

Din cei 600 de elevi care trebuiau să intre astăzi la cursuri, 10-15% au fost trimişi acasă, potrivit directorului. Majoritatea acestora purtau tricouri cu înscrisuri, pantaloni cu turul lăsat, blugi cu talie joasă şi bluze multate şi decoltate, în cazul fetelor.

De asemenea, nici cei care nu au avut asupra lor ecusonul sau carnetul de elev, nu au fost lăsaţi să intre la cursuri.

"Există un regulament şcolar, care a fost discutat cu reprezentanţi ai părinţilor, i-am lăsat trei săptămâni să se obişnuiască, iar astăzi am luat măsuri", a declarat pentru gândul Adrian Diacanu, directorul Grupului Şcolar Gheorghe Asachi.

Acesta a precizat că există şi un ordin al prefectului în ceea ce priveşte siguranţa în şcoli, care prevede ca elevii să poarte semne distictive, cum sunt uniforma şi ecusonul. Regulamentul de ordine interioară a ţinut cont şi de prevederile din acest ordin, potrivit directorului.

"Ceea ce a făcut directorul şcolii, nu este un abuz. Nu s-a consultat cu noi, dar sunt sigur că a încercat şi alte metode pentru a se asigura că se respectă regulamentul. Inspectoratul a exercitat foarte mare presiune pentru a se reveni la nişte standarde de disciplină în şcoli. Prima condiţie pentru a preîntâmpina incidentele şi violenţa în şcoli este respectarea regulamentului", a declarat pentru gândul inspectorul şcolar general al Galaţiului, Doruleţ Resmeriţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici