Galaţi. Zeci de câini băgaţi în saci de rafie au fost aruncaţi la groapa de gunoi a unei mănăstiri

  • Zeci de câini fără stăpân au fost capturaţi de persoane necunoscute, au fost băgaţi în saci de rafie.
  • Câinii au fost aruncaţi la groapa de gunoi a unei mănăstiri din judeţul Galaţi.
503 afișări
Imaginea articolului Galaţi. Zeci de câini băgaţi în saci de rafie au fost aruncaţi la groapa de gunoi a unei mănăstiri

Galaţi. Zeci de câini băgaţi în saci de rafie au fost aruncaţi la groapa de gunoi a unei mănăstiri

Zeci de câini fără stăpân au fost capturaţi şi băgaţi în saci. Incidentul s-a produs în comuna gălăţeană Tudor Vladimirescu.

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei ”Ajutaţi-l pe Lăbuş”, aproximativ şase bărbaţi au capturat animalele, le-au băgat în saci şi apoi le-au aruncat la groapa de gunoi a mănăstirii din localitate. Cel puţin 27 de câini au fost lăsaţi să moară într-o zonă în care se găseau şi alte leşuri de animale.

„Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare. Capturare ilegală şi traumatizantă de câini comuna Tudor Vladimirescu. 5-6 bărbaţi înarmaţi cu ţevi, laţuri şi saci au prins într-un mod barbar câinii din incinta şi împrejurimile Mănăstirii Tudor Vladimirescu. Prinşi în acţiune de voluntarii Ajutaţi-l pe Lăbuş Galaţi, au reusit să facă nevăzută maşina în care erau "depozitaţi" câinii în saci de rafie, legaţi la gură. La scurt timp am găsit câinii maltrataţi (scoşi din saci) într o curte închisă cu destinaţia groapă de gunoi din incinta mănăstirii. Se poate vedea că la această groapă există leşuri de câini mâncate de ceilalţi câini în viaţă”, a anunţat, pe Facebook, reprezentantul asociaţiei Ajutaţi-l pe Lăbuş.

Câinii salvaţi au fost duşi la adăpostul asociaţiei şi la spitalul veterinar. De asemenea, a fost făcută plângere penală şi a fost identificat proprietarul maşinii care a transportat câinii.

„Am beneficiat de sprijinul poliţiei pentru a pătrunde în incinta mănăstirii şi de a opri această acţiune de cruzime faţă de animale. S-a făcut plângere (a fost identificat proprietarul maşinii) pentru rele tratamente şi cruzime faţă de animale. Vinovaţii trebuie să răspundă în faţa legii. Vă rugăm să fiţi solidari cu noi şi să adoptaţi, ajutaţi, donaţi”, au mai spus cei de la asociaţia Ajutaţi-l pe Lăbuş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici