GALERIE FOTO Bucăţi mari de gheaţă pe Arieşul Mare din Munţii Apuseni. Apa s-a revărsat, afectând gospodării

Pe râul Arieşul Mare din Munţii Apuseni plutesc bucăţi mari de gheaţă, iar apa s-a revărsat şi a inundat, vineri, câteva terenuri şi gospodării, după ce temperaturile ridicate au dus dezgheţ.

2007 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Bucăţi mari de gheaţă pe Arieşul Mare din Munţii Apuseni. Apa s-a revărsat, afectând gospodării

GALERIE FOTO Bucăţi mari de gheaţă pe Arieşul Mare din Munţii Apuseni. Apa s-a revărsat, afectând gospodării

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Pagubele produse de inundaţii nu sunt mari, însă câteva terenuri şi gospodării din localităţile Arieşeni, Gârda de Sus şi Scărişoara au fost uşor afectate, pompierii fiind nevoiţi să intervină.

În Arieşeni şi Scărişoara, bucăţile mari de gheaţă s-au blocat de poduri, iar apa s-a revărsat din albia râului.

Locuitorii din zonă sunt obişnuiţi să vadă bucăţi mari de gheaţă plutind pe râu, însă acest fenomen este specific lunii martie. Oamenii spun că, dacă în următoarea perioadă va ploua şi temperaturile vor creşte, probabilitatea să se producă inundaţii este mare deoarece stratul de zăpadă este gros.

Anii trecuţi, în zona Munţilor Apuseni au mai avut loc revărsări ale râurilor când temperaturile au crescut.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici