GALERIE FOTO | Două noi containere pline cu gunoaie au fost găsite în Portul Constanţa. Autorităţile fac verificări | VIDEO

  • Încă două containere pline cu deşeuri au fost descoperite, luni, în Portul Constanţa, după ce pe 20 februarie poliţiştii de frontieră au identificat 16 astfel de containere pline cu gunoaie inutilizabile.
  • În acte, obiectele figurează drept produse de uz casnic, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  • După ce au deschis containerele, poliţiştii de frontieră au găsit înăuntru deşeuri inutilizabile, deşi în documente figurează ca fiind produse de uz casnic, a mai transmis sursa citată.
4261 afișări

Încă două containere pline cu deşeuri au fost descoperite, luni, în Portul Constanţa, după ce pe 20 februarie poliţiştii de frontieră au identificat 16 astfel de containere pline cu gunoaie inutilizabile. În acte, obiectele figurează drept produse de uz casnic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai mult, la această oră sunt desfăşurate verificări la şapte containere descoperite în terminalul din Chitila, judeţul Ilfov, suspecte că ar fi şi aceastea pline cu deşeuri.

Cercetările efectuate sunt coordonate de un procuror de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, în data de 28.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, au identificat în terminalul din Portul Constanţa, două containere ce figurau ca sosite în terminal în luna decembrie 2019”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

De asemenea, proprietarii deşeurilor au încercat să inducă în eroare autorităţile prin transferul mărfii în alte containere:

„Produsele aveau ca destinaţie o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti, însă, în data de 28.02.2020, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma. În acest mod, se modifică ţara de încărcare a mărfurilor din Marea Britanie, în România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor”, a transmis luni Garda de Coastă.

La fel ca şi în cazul primelor 16 containere cu deşeuri identificate în Portul Constanţa, şi aceastea două vor fi expediate în Marea Britanie, ţara de origine a mărfii.

În această cauză sunt cercetaţi doi cetăţeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani şi un cetăţean britanic, în vârstă de 34 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici