GALERIE FOTO | FURTUNILE fac ravagii în ţară: Peste 100 de brazi din staţiunea Borsec au fost doborâţi de vânt, o parte din oraş fiind fără curent/ Bistriţa-Năsăud: Localităţi fără energie electrică, acoperişuri luate de vânt după o vijelie

Ploile torenţiale şi vijeliile au făcut ravagii în mai multe judeţe ale ţării, acoperişurile fiind luate de vânt, iar copacii doborâţi de furtună au avariat zeci de autoturisme. La Arad un bărbat a ajuns la spital după ce a fost lovit în cap de tencuiala căzută de pe un bloc avariat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1539 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO | FURTUNILE fac ravagii în ţară: Peste 100 de brazi din staţiunea Borsec au fost doborâţi de vânt, o parte din oraş fiind fără curent/ Bistriţa-Năsăud: Localităţi fără energie electrică, acoperişuri luate de vânt după o vijelie

Furtunile fac RAVAGII în ţară: În Arad, acoperişuri smulse şi copaci doborâţi peste maşini/ În Bihor, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost lovite de grindină

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO 

Peste 100 de brazi din staţiunea Borsec au fost doborâţi de vânt, o parte din oraş fiind fără curent

Peste 100 de brazi din staţiunea harghiteană Borsec au fost doborâţi, joi, de furtună şi rafalele de vânt şi au căzut pe drumuri, clădiri şi liniile de tensiune, iar astfel mai mulţi localnici şi turişti au rămas fără curent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul oraşului Borsec, Jozsef Mik, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că peste 100 de brazi din staţiune au fost puşi la pământ din cauza vântului puternic şi a furtunii.

A fost o furtună puternică. Numai în staţiune au căzut peste 100 de brazi. În pădure nu ştim încă ce e, dar precis sunt mulţi brazi doborâţi. Sunt afectate liniile de joasă tensiune. S-a raportat că în cinci locuri s-au rupt reţelele şi avem probleme şi la liniile de înaltă tensiune, după ce un stâlp s-a rupt. Acum lucrează şi cei de la Electrica şi din păcate o parte din staţiune nu are curent. Un brad a căzut peste clădirea unei bănci. Nu au fost persoane rănite”, a spus Jozsef Mik.

Primarul din Borsec a adăugat că rafalele de vânt au fost foarte puternice, iar la ora transmiterii acestei ştiri pompierii şi localnicii ajută la îndepărtarea brazilor căzuţi.

Mâine continuăm cu cei de la Primărie să facem curăţenie că ce a rămas pe drumuri... dar mâine facem curăţenie. Traficul nu mai este blocat acum, brazii au fost îndepărtaţi. Ei au căzut şi pe imobile”, a mai declarat Jozsef Mik.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că şi în alte localităţi, precum Jolotca şi Hodoşa, mai mulţi stâlpi au căzut pe carosabil, iar copacii pe firele electrice.

Bistriţa-Năsăud: Localităţi fără curent, acoperişuri luate de vânt şi copaci căzuţi după o vijelie

O nouă furtună puternică s-a abătut, joi după-amiază, asupra judeţului Bistriţa-Năsăud, iar mai multe localităţi au rămas fără alimentare cu energie electrică, mai multe acoperişuri au fost luate de vânt şi numeroşi copaci au căzut.

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud au anunţat că în urma furtunii de joi după-amiază mai mulţi copaci au căzut pe un drum forestier din comuna Parva, care face accesul spre o păstrăvărie şi mai multe maşini au rămas blocate.

Zona izolată în urma vijeliei este una greu accesibilă, pentru deblocarea drumului fiind alocate echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud de la secţia Năsăud”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CJSU BN, plt. maj. Marius Rus,

Potrivit sursei citate, în comuna Zagra vântul puternic a distrus porţiuni din acoperişurile mai multor case, iar o parte din copacii căzuţi au afectat reţeaua de distribuţie a energiei electrice.

Vântul puternic a smuls şi acoperişul unei case din comuna Dumitra.

Mai mulţi copaci au căzut în localităţile Cepari, Liviu Rebreanu şi Rodna, iar în oraşul Năsăud doi arbori doborâţi de vânt au blocat două străzi.

Vijelia a creat probleme şi în municipiul Bistriţa, unde au căzut mai mulţi copaci şi un stâlp s-a prăbuşit peste o casă.

Furtuna a afectat şi reţeaua electrică, la ora transmiterii acestei ştiri sute de locuinţe fiind fără curent electric.

Este afectată reţeaua Teaca - Sărmaş, în toată zona de câmpie a judeţului avem probleme cu alimentarea cu energie electrică. De asemenea, sunt afectate două linii pe Valea Bârgăului. La Colibiţa s-a rupt un stâlp de electricitate, iar în localitatea Livezile firele de curent au fost rupte după ce mai multe elemente dintr-un acoperiş au căzut peste ele. Avem în teren patru echipe care lucrează la izolarea zonelor în care s-au produs avarii, pentru a înlătura pericolele care ar putea apărea. Se intervine pentru izolvarea zonelor cu risc şi apoi vom repune în funcţiune reţeaua, prioritare fiind localităţile cu cele mai multe gospădării afectate”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul Sucursalei Bistriţa-Năsăud a Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Alexandru Roman.

Judeţul Bistriţa-Năsăud s-a aflat, joi, sub o nouă avertizare meteo cod portocaliu de furtuni şi vijelii care a expirat la ora 17.30.

Timiş: Acoperişurile de pe 125 de case au fost distruse de vânt şi câţiva copaci au căzut pe maşini

Acoperişurile a 125 de case au fost distruse de vântul puternic de joi din judeţul Timiş, pompierii fiind solicitaţi să intervină la mai multe cazuri. Zeci de copaci au căzut pe carosabil şi pe maşini, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, opt echipe de la Sânnicolau Mare au evaluat situaţia din teren şi au rezultat un număr de 125 de case cu acoperişuri afectate de vânt.

Au fost afectate de vânt şi acoperişurile Primăriei Cenad, Căminului Cultural Cenad şi Şcolii din Cenad.

De asemenea, pompierii au intervenit la 20 de cazuri de degajare a copacilor căzuţi pe carosabil şi pe maşini, fiind avariate zece autovehicule, precum şi la şase cazuri de degajare a cablurilor electrice căzute la pământ.

De asemenea, trei acoperişuri au fost smulse de vântul puternic şi a fost înregistrat un incendiu la un transformator.

Judeţul Timiş a fost, joi, până la ora 17.30, sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului.

(Imagini: ISU Timiş)

În Arad, acoperişuri smulse şi copaci doborâţi peste maşini

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, pompierii intervin în mai multe cazuri, atât în municipiu, cât şi în judeţ.

O tablă din acoperişul unui bloc de pe strada Iustin Marşieu din municipiul Arad a fost smulsă de vânt, iar în oraşul Nădlac un acoperiş a fost desprins şi el din cauza vântului puternic.

”Sunt foarte multe linii de curent căzute. Un bloc a fost descoperit aproape complet, tabla fiind azvârlită pe stradă, unde era şi o piaţă. Multe case au acoperişurile avariate, fiind descoperite parţial. Nu ştim pagubele, suntem în curs de evaluare”, a declarat primarul oraşului Nădlac, Ioan Radu Mărginean.

Potrivit acestuia, un bărbat a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad după ce a fost lovit în cap de tencuiala căzută de pe un bloc avariat.

De asemenea, mai mulţi copaci au căzut pe străzi din municipiul Arad, în unele cazuri avariind şi maşinile pe care au fost doborâte, iar un alt copac a căzut pe DN7 în localitatea Bătuţa.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca., a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că instituţia pe care o reprezintă a primit în 45 de minute circa 50 de apeluri pe servicul unic de urgenţă 112, care anunţau copaci doborâţi peste maşini, peste fire de curent electric sau care blocau căile de acces.

”Până în acest moment s-a intervenit pentru îndepărtarea a şase copaci căzuţi pe căi de comunicaţii sau pe maşini, în municipiul Arad. De asemenea, s-a intervenit pentru îndepărtatea unor elemente de construcţie de pe un bloc, tot în municipiul Arad”, a spus Pleşca.

În acelaşi timp, în alte zone ale judeţului, au izbucnit mai multe incendii de vegetaţie uscată din cauza caniculei. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Arad, intervenţiile la incendii sunt foarte dificile din cauza vântului putenic.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, judeţul Arad se află, joi, până la ora 15.00, sub avertizare cod galben de intensificări ale vântului, care la raflală vor atinge 60-70 de kilometri la oră, iar la munte chiar 70-80 de kilometri la oră.

Bihor: Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost lovite de grindină

Trei persoane au avut nevoie, joi, de îngrijiri medicale, după ce au fost lovite, la ştrandul din oraşul Aleşd, judeţul Bihor, de bucăţi mari de grindină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul medical al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor, Venter Liciniu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost lovite de grindină la ştrandul din localitatea Aleşd.

”Au necesitat îngrijiri medicale, dar nu a trebuit să-i ducem la spital. O Ambulanţă s-a deplasat la ştrand şi, din ce mi-a zis medicul coordonator, persoanele lovite de grindină nu au avut nevoie de transport la spital”, a declarat medicul Venter Liciniu.

Potrivit sursei citate, cele trei persoane nu au fost grav rănite.

O furtună puternică s-a abătut, joi, peste oraşul Aleşd, fudeţul Bihor aflându-se, de altfel, până la ora 15.30, sub avertizare cod galben de furtună.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici