GALERIE FOTO: Gabriela Firea a publicat primele imagini cu autobuzele hibrid care vor circula în Bucureşti din aprilie

  • Primarul general Gabriela Firea a publicat, sâmbătă, primele fotografii cu autobuzele hibrid Merdeces-Benz Citaro.
  • Acestea vor circula prin Bucureşti începând din aprilie.
  • Firea: Este un pas important în diminuarea poluării generate de traficul urban.
10779 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO: Gabriela Firea a publicat primele imagini cu autobuzele hibrid care vor circula în Bucureşti din aprilie

GALERIE FOTO: Primele imagini cu autobuzele hybrid care vor circula în Bucureşti din aprilie

„Mercedes-Benz Citaro Hybrid este votat autobuzul anului 2019. Practic, Bucureştiul va avea pt prima dată în istorie în componentă flotei STB autobuze Hybrid. Prototipul a sosit la Bucureşti ieri, pentru instruirea personalului şi pentru probele aferente rodajului. Valoarea totală a contactului este de aproximativ 50 demilioane de Euro cu tva”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea.

Garanţia de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de opt ani şi 480.000km, garanţie de tip Full Warranty, precizează edilul.

Firea a scris şi câteva date tehnice ale autobuzelor, infromaţiile fiind furnizate de directorul de vânzări la Mercedes Benz, Bogdan Aldea.

„Tehnologia hibridă ce echipează aceste autobuze face că motorul electric, dispus între motorul termic şi transmisia automată, să funcţioneze atât că agregat de antrenare a roţilor cât şi că generator de energie atunci când autobuzul frânează, energie care este la rândul ei este stocată spre a fi folosită la punerea în mişcare a autovehiculului. Astfel, energia generată din frânare, pierdută în cazul autobuzelor convenţionale, este folosită acolo unde este nevoie de ea mai mult – la pornirile de pe loc constante, generate atât de plecările din staţiile S.T.B. cât şi de traficul urban aglomerat”, explică Bogdan Aldea.

Conform sursei citate, această calitate duce la o reducere semnificativă a noxelor emise cât şi a consumului de carburant.

„Interiorul autobuzelor este modern, practic, dotat cu scaune tapiţate şi climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători (27 scaune şi 80 locuri în picioare), cu funcţîi speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi. Este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informaţiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum şi furnizarea unor date importante despre starea de funcţionare a autobuzului către Societatea de Transport Bucureşti. O atenţie specială a fost acordată şi postului de conducere al şoferului, acesta beneficiind de dotări de ultimă generaţie care îi cresc siguranţa şi confortul, respectiv îi reduc sursele de stres sau oboseală”, adaugă directorul de vânzări al companiei.

În total, 130 de de astfel de autobuze vor circula prin Capitală, începând din martie.

Foto: Facebook/Gabriela Firea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
autobuze,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici