GALERIE FOTO Obiectele vechi dintr-un pod, recondiţionate pentru inagurarea primei Anticafenele din şcoală

Obiectele vechi găsite în podul Colegiului „Mihai Cantacuzino” au fost recondiţionate şi apoi folosite pentru decorarea unei clase, unde elevii şi profesorii se vor întâlni să socializeze. Anticafeneaua „Arte dezbateri şi dichis” are deja succes printre cei care o frecventează.

1298 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Obiectele vechi dintr-un pod, recondiţionate pentru inagurarea primei Anticafenele din şcoală

GALERIE FOTO Obiectele vechi dintr-un pod, recondiţionate pentru inagurarea primei Anticafenele din şcoală

Profesorii şi elevii aduc ceai, prăjituri de casă şi cafea la Anticafeneaua din şcoală, însă nimic nu se vinde şi nimic nu se cumpără, totul fiind pus la dispoziţie gratuit, cu toţii învăţând să se autogospodărească în prima Anticafenea din ţară deschisă într-o şcoală.

Conducerea Colegiului „Mihai Cantacuzino” arată că în Anticafenea se vor desfăşura activităţi extraşcolare, fiind deja funcţională, după ce elevii şi profesorii au contribuit cot la cot să termine, la sfârşitul săptămânii, toate retuşurile.

„Toţi am contribuit. Este făcută de elevi şi profesori, alături de un muncitor foarte priceput. Am avut această idee încă din primul an de directorat la Colegiu. Am dorit iniţial ca acest spaţiu sa fie exclusiv pentru seniorii colegiului nostru, pentru foştii profesori. Genoveva Cerchez (profesor de limba română – n.r.) a pus în practică ideea, alături de unul din meşterii şcolii şi de Carmen Matei (adminsitrator – n. r.). Şi a ieşit acest loc binecuvântat, cald şi plin de farmec", a declarat, sâmbătă, Aurora Arieşan, directorul Colegiului Mihail Cantacuzino din Sinaia.

Potrivit acesteia, Anticafeneaua se află într-o sală care era nefolosită şi care se află la etajul doi al Colegiului.

Arieşan a mai precizat că Anticafeneaua „Arte, dezbateri şi dichis” va găzdui activităţi extraşcolare, după programul de şcoală, organizate sb coordonarea unui profesor. Aici se vor întâlni membrii clubului de dezbateri, sau cei ai clubului seniorilor, dar tot aici se pot întâlni membrii cercurilor de de literatură, de ştiinţe, de pictură, de film etc.

Potrivit descrierii făcute pe pagina de facebook a colegiului, „Anticafeneaua este un concept nou şi încă puţin cunoscut care propune un spaţiu prietenos şi cald, însă în acelaşi timp public, în care oamenii se adună ca să împărtăşească idei sau să vorbească despre arte. O alternativă chic, mai studenţească pentru un bar sau un club. Ȋn ţară există doar trei astfel de locuri şi, din câte ştim, nu mai există nicio şcoală care să aibă o anticafenea, aşa că ne mândrim să fim deschizători de drum în sensul acesta. Anticafeneaua noastră are o personalitate shabby chic pe care i-o imprimă lucrurile vechi şi frumoase pe care le-am descoperit scotocind prin podul şcolii şi pe care meşterii pricepuţi ai şcolii le-au recondiţionat”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici