GALERIE FOTO Parastas pentru Adrian Iovan şi Aura Ion, la locul accidentului din Apuseni: Au participat aproximativ 100 de persoane

Aproximativ 100 de persoane au participat, sâmbătă, pe Vârful Petreasa, la locul accidentului aviatic produs în urmă cu trei ani în Munţii Apuseni, la un parastas pentru pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1910 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Parastas pentru Adrian Iovan şi Aura Ion, la locul accidentului din Apuseni: Au participat aproximativ 100 de persoane

Parastas pentru Adrian Iovan şi Aura Ion, la locul accidentului din Apuseni: Au participat aproximativ 100 de persoane

Slujba de pomenire s-a desfăşurat pe Vârful Petreasa, în locul unde, în 20 ianuarie 2014, s-a prăbuşit avionul la bordul căruia se afla un echipaj medical, iar pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa. Localnicii au construit aici un mic altar din lemn şi au amplasat o cruce de mari dimensiuni în memoria celor două victime ale accidentului aviatic.

Lângă lumânări, oamenii au aşezat şi o machetă din lemn a unui avion vopsit roşu galben şi albastru.

La slujbă, oficiată de preotul paroh din satul Mătişeşti, au participat localnici, printre care şi cei care au ajutat la căutarea avionului, unul dintre moţii salvatori, Gheorghe Trif, fosta soţie a pilotului Adrian Iovan, Romaniţa, şi băieţelul acestora, respectiv rude şi surori ale studentei Aura Ion, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, fostul primar al comunei Horea, Corneliu Olar.

”După slujbă am venit la centrul cultural din comuna Horea, unde Romaniţa oferă o masă participanţilor care au fost sus pe munte. Autorităţile şi-au făcut treaba şi au curăţat drumul astfel încât, deşi zăpada a fost mare, am reuşit să urcăm la locul tragediei”, a spus Corneliu Olar.

 

 

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici