GALERIE FOTO Săbii, cuţite, topoare şi un pistol, ridicate de la două familii de romi care sunt în conflict

Poliţiştii timişeni au efectuat, duminică, patru percheziţii la locuinţele a două familii de romi din oraşul Lugoj, care sunt în conflict, fiind ridicate săbii, cuţite, topoare, sticle incendiare şi un pistol cu 13 cartuşe. Pentru a preveni degenrarea situaţiei, strada este păzită de oamenii legii.

669 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Săbii, cuţite, topoare şi un pistol, ridicate de la două familii de romi care sunt în conflict

Săbii, cuţite, topoare şi un pistol, ridicate de la două familii de romi care sunt în conflict

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş, au fost realizate patru percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă fără drept.

„Acţiunea a vizat probarea şi documentarea activităţii iinfracţionale a mai multor persoane aflate într-o stare conflictuală”, comunică IPJ Timiş.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate opt săbii, şapte cuţite, patru topoare, 22 de sticle incendiare, un pistol şi 13 cartuşe.

De asemenea, 35 de persoane, cu vârste între 16 şi 60 de ani, au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Lugoj pentru audieri.

La activităţi au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Glad Voievod” Timişoara şi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş.

Potrivit presei locale, percheziţiile au avut loc la locuinţele a două familii de romi din Lugoj, care au case una lângă alta şi care sunt în conflict de câteva zile. Sâmbătă, membri celor două familii au aruncat cu pietre peste gardurile care separă proprietăţile, dar şi cu o torţă. Tensiunile dintre familia Căldăraş şi familia Novacovici sunt mai vechi, însă s-au amplificat în urma unor ameninţări pe Facebook începute în urmă cu două luni.

De câteva zile, strada Caransebeşului, pe care locuiesc cele două familii de romi din Lugoj, este păzită de jandarmi şi poliţişti, cu scopul prevenirii unui conflict.

Citeşte şi: Parada Junilor

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici