GALERIE FOTO Un bărbat s-ar fi dat drept preot, după care ar fi cerut oamenilor bani pentru slujbe de ,,îmbogăţire" şi ,,însănătoşire"

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti după ce ar fi obţinut 16.000 de lei păcălind mai multe persoane că este preot, cerând oamenilor bani pentru slujbe de ,,îmbogăţire", de ,,însănătoşire" sau de rezolvare a problemelor intime, anunţă Poliţia Capitalei.

1651 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Un bărbat s-ar fi dat drept preot, după care ar fi cerut oamenilor bani pentru slujbe de ,,îmbogăţire" şi  ,,însănătoşire"

Un bărbat a fost reţinut după ce s-ar fi dat drept preot, obţinând 16.000 lei

"Din datele şi probele administrate în cauză în perioada octombrie 2016 – martie 2017 a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, asumându-şi în mod nejustificat calitatea de preot, a oficiat diverse slujbe bisericeşti, în scopul “însănătoşirii enoriaşilor”, a „îmbogăţirii” acestora, precum şi pentru rezolvarea unor probleme intime de care victimele sufereau, pretinzându-le diferite sume de bani, în schimbul serviciilor oferite", transmite Poliţia Capitalei printr-un comunicat de presă.

Potrivit poliţiştilor, falsul preot, care se prezenta sub numele de Veniamin, acţiona atât în municipiul Bucureşti cât şi în alte judeţe şi inducea în eroare persoanele vătămate susţinând că are o chilie pe muntele Athos iar banii îi sunt necesari pentru construcţia unui schit pe munte. În această perioadă, bărbatul ar fi păcălit cel puţin nouă persoane, pe care le-a determinat să-i dea diferite sume de bani.

"În perioada 4 septembrie 2016 – 10 februarie 2017, presupusul preot a fost găzduit de către o femeie în locuinţa căreia a oficiat slujbe religioase pentru ca aceasta să poată face copii. În plus, bărbatul a primit mai multe bijuterii pentru a le sfinţi, pe care nu le-a mai restituit. În cursul lunii noiembrie 2016, falsul preot a oficiat o slujbă de sfinţire a unei case, primimd suma de 250 de lei, iar o lună mai târziu a efectuat o altă slujbă de sfinţire a aceleiaşi case, de data asta primind suma de 350 de lei", exemplifică poliţiştii.

După ce a fost reţinut, poliţiştii au aflat că adevăratul său nume e Valentin Moscalu, iar cazierul său se întinde pe nu mai puţin de trei pagini, având la activ furturi, înşelăciuni şi trafic de influenţă. IAr activitatea de fals preot o desfăşura de 6 ani, de când se liberase din detenţie.

Mai mult, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul acestuia au fost gasite mai multe obiecte bisericeşti printre care şi două icoane de patrimoniu furate în urmă cu aproximativ trei ani de la o mănăstire din Sinaia.

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti şi urmează să fie prezentat magistraţilor în vederea arestării preventive sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, la care s-ar putea adăuga acuzaţia de furt în cazul în care se dovedeşte că tot el a sustras icoanele de patrimoniu dintr-o biserică din Sinaia.

Citeşte şi: Monument Vultur

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici