Gândul: Căminele - organizare de şantier

Grămezi de moloz, cabluri de curent ce atârnă din tavan, roabe cu ciment şi var cărate pe coridoare şi uşi sprijinite de pereţi, aşa se prezintă majoritatea căminelor din campusurile bucureştene, cu două săptămâni înainte de începerea anului universitar. În „Belvedere”, căminul ASE-ului, poate cel mai modern complex din Capitală, corpul A7 ce va găzdui, începând cu 1 octombrie 2007, aproximativ 250 de studenţi este un şantier în toată regula. Din cele două scări ale clădirii, doar una va fi terminată în timp util, cealaltă, cu 100 de camere, urmând a fi dată în folosinţă în 2008. După terminarea lucrărilor, studenţii vor beneficia de condiţiile unui hotel de trei stele, similare cu cele oferite de corpul vecin, A6, dat în folosinţă de Academia de Studii Economice, în urmă cu doi ani, informează cotidianul Gândul.

1 afișare
„În mod normal, trebuia să terminăm lucrările spre sfârşitul toamnei, dar ni s-a spus să ne grăbim, ca să fie gata la 1 octombrie. Am finalizat lucrările la ultimele două etaje, unde mai e nevoie doar de mobilier, iar restul de 5 nivele le vom termina în două săptămâni”, ne-a spus şeful de şantier din complexul „Belvedere”. Să tot fii student în astfel de condiţii de cazare: mobilier nou, toalete şi băi separate, pentru fiecare cameră, sală de lectură şi bucătărie la fiecare etaj, lifturi de ultimă generaţie şi gresie ce străluceşte de curăţenie pe coridoare. Singurul inconvenient ar fi locaţia clădirilor, construite fix lângă Centrul de Tratament al Toxicodependenţelor „Sfântul Stelian” din Sectorul 6.
<A TARGET="_top" HREF="http://ad.ro.doubleclick.net/click%3Bh=v8/35d3/3/0/%2a/u%3B136985022%3B0-0%3B0%3B13951114%3B4307-300/250%3B22606670/22624553/1%3B%3B%7Esscs%3D%3fhttp://www.consultantING.ro"><IMG SRC="http://m.de.2mdn.net/1431928/300x250_blank.GIF" BORDER=0></A>

De la o fereastră a clădirii ce face un contrast izbitor cu faţada căminului de lux, un tânăr aflat sub tratament le transmite urări de bine în mod egal muncitorilor şi studenţilor care au beneficiat de cazare şi pe timpul vacanţei: „V-o trag la m..e, bă calificaţilor!”, „Căca-m-aş în sarmalele voastre studenţeşti!”. Apoi, după ce a urlat sălbatic scoţându-şi mâinile printre gratii, pacientul, aflat probabil sub efectul metadonei, a continuat pe un ton sardonic: „Fetelor, vă văd chiloţii!”. Chiar şi aşa, cei care prind un loc în „Belvedere” sunt studenţii fericiţi. La nici un kilometru distanţă, în campusul Regie se lucrează de zor, însă, în ciuda dotării cu termopane şi mobilier nou, căminele reabilitate nu se pot ridica la standardele clădirilor construite în ultimii ani: băile rămân la comun, iar sălile de lectură sunt inexistente.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici