Gândul: Gunoierii Capitalei şi-au umflat singuri „tariful unic“ cu 50%

Profitând de hosul legislativ, de protecţia, indolenţa sau incompetenţa aleşilor locali, firmele de salubritate din Bucureşti au ajuns să îşi stabilească singure tarifele pentru colectarea gunoiului menajer.

4 afișări
Imaginea articolului Gândul: Gunoierii Capitalei şi-au umflat singuri „tariful unic“ cu 50%

Gândul: Gunoierii Capitalei şi-au umflat singuri „tariful unic“ cu 50%

Rosal, Urban, REBU şi Supercom vor practica un aşa-numit „tarif unic” pe Capitală: 8,9 lei. Rosal, firma „mondenului” Silviu Prigoană, care se ocupă de curăţenie în sectorul 3, a luat iniţiativa, majorând încă din august preţul „gunoiului”, fără bază legală, de la 5,98 (tarif valabil din 2005) la 8,9 RON – o creştere de 50%.Conform legii, majorarea trebuia să se facă doar pe baza unei decizii a primarului general. „Am obţinut toate avizele, de la toate direcţiile din primărie, dar s-a opus Videanu. Nu-i nimic, o să câştig în instanţă şi o să-l pun la plată. Pe el, personal”, spune Prigoană.

Urban (sector 6) avea un tarif ceva mai mic şi a anunţat iniţial majorarea (de peste 50 de procente) tot în august, dar s-a răzgândit, amânând pentru decembrie. La fel, Supercom, ce activează în sectorul 2, a vrut să aplice „tariful unic” din octombrie, dar a amânat pentru decembrie. Iar REBU (sectoarele 1, 4, 5) anunţă că aşteaptă până în ianuarie 2008.

Mai multe pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici