Gândul: Laura Vasiliu, acuzată de trafic de minori, nu figurează în baza Interpol

Românca Laura Vasiliu, urmărită internaţional, conform autorităţilor italiene, pentru trafic de minori şi motivul pentru care carabinierii au intrat noaptea în camera de hotel a actriţei cu acelaşi nume nu apare în baza de urmăriţi a Interpol sau Europol, relatează "Gândul".

3 afișări
Imaginea articolului Gândul: Laura Vasiliu, acuzată de trafic de minori, nu figurează în baza Interpol

Gândul: Laura Vasiliu, acuzată de trafic de minori, nu figurează în baza Interpol

Potrivit cotidianului citat, sâmbătă dimineaţa, reprezentanţii Carabinierilor din Torino au încercat să minimalizeze incidentul, susţinând în faţa jurnaliştilor români că „a fost doar un control obişnuit" şi că au mers la hotelul în care era cazată actriţa Laura Vasiliu "nu pentru că era o româncă, ci pentru că persoana respectivă era o persoană urmărită internaţional pentru trafic de copii".

"Trebuia să verificăm identitatea, pentru că facem acest lucru de fiecare dată când apare o astfel de situaţie. Foarte multe persoane urmărite stau la hotel şi mulţi nu ştiu că sunt urmăriţi internaţional. Când s-a constatat că nu corespund fizionomiile, ne-am cerut scuze şi ne-am retras”, au declarat carabinierii, citaţi de "Gândul".

Cotidianul relatează că reprezentanţii autorităţilor italiene nu au vrut să spună când a fost emis mandatul de arestare internaţională şi nici nu au vrut să facă publică fotografia româncei urmărite, deşi publicarea imaginilor cu persoanele urmărite este o procedură obişnuită.

Un răspuns tranşant a fost evitat de carabinierii din Torino şi când au fost întrebaţi de existenţa unui mandat de percheziţie pentru a pătrunde în camera în care locuia actriţa Laura Vasiliu şi de procedurile italiene de a intra peste cineva în cameră noaptea, afirmând doar că aveau "un mandat internaţional de arestare", notează "Gândul".

"Am acţionat în baza acestuia. În cameră s-a intrat doar pentru a verifica dacă mai este cineva sau nu”, au spus carbinierii.

Cu toate acestea, reprezentanţii autorităţilor române susţin că nu există în bazele cu urmăriţi ale Interpol şi nici ale unei alte organizaţii poliţieneşti internaţionale nicio persoană cu numele de Laura Vasiliu care să fie căutată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici