Gândul: Primăria Capitalei caută de patru ani constructori pentru modernizarea şcolilor

Conform datelor Prefecturii Capitalei, 25 de şcoli şi grădiniţe, cele mai multe fiind încadrate în programul de modernizare cofinanţat de Banca Europeană de Investiţii (BEI), vor fi deschise la 17 septembrie fără autorizaţii sanitare, informează cotidianul Gândul.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: Primăria Capitalei caută de patru ani constructori pentru modernizarea şcolilor

Gândul: Primăria Capitalei caută de patru ani constructori pentru modernizarea şcolilor

Acest lucru se întâmplă, deşi Primăria Capitalei are încă din anul 2003 aproape 150 de milioane de euro pentru modernizarea a 102 şcoli, bani proveniţi de la BEI. Doar că programul de reabilitare riscă să rămână doar un proiect frumos, pentru că primăria nu e în stare să găsească un constructor serios şi... ieftin. Astfel, 78 de şcoli din cele 102 au rămas fără un constructor, iar licitaţia se amână pentru a cincea oară în ultimii doi ani.

Începând cu iunie 2006, Primăria Capitalei a tot organizat şi reorganizat licitaţiile pentru lucrările de execuţie la şcolile bucureştene pentru care BEI a acordat creditele încă din anul 2003. Astfel, la licitaţia din 18 iulie 2006 (pentru reabilitarea a 21 şcoli) au fost adjudecate doar 6, la licitaţia din 1 noiembrie 2006, din 20 şcoli au fost adjudecate doar 6, la licitaţia din 12 decembrie 2006, pentru 6 şcoli nu s-au găsit constructori, ca şi la licitaţia din 21 iunie 2007, organizată pentru 38 de şcoli.


Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici