Gândul: Sesiune extraordinară pentru Testele Naţionale în februarie

Ministerul Educaţiei va organiza, în februarie 2008, o sesiune specială a Testelor Naţionale, pentru absolvenţii clasei a VIII-a din promoţiile anterioare anului şcolar 2007-2008, care nu au susţinut aceste examene şi şi-au abandonat studiile, şi pentru cei care nu le-au promovat şi vor să urmeze un liceu, nu o şcoală de arte şi meserii, informează Gândul.

1 afișare
Imaginea articolului Gândul: Sesiune extraordinară pentru Testele Naţionale în februarie

Gândul: Sesiune extraordinară pentru Testele Naţionale în februarie

Această decizie vine după ce ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a semnat, în august, ordinul prin care Testele Naţionale erau desfiinţate şi înlocuite cu susţinerea tezelor cu subiect unic, în baza cărora elevii de clasa a VIII-a vor fi repartizaţi computerizat la liceu. „În principiu, în luna februarie vor fi organizate teste pentru toată lumea! Eu sunt pentru organizarea acestora.

Şi domnul ministru e de aceeaşi părere!”, ne-a declarat Zvetlana Preoteasa, secretara de stat pentru învăţământul preuniversitar, care dorea organizarea unei sesiuni speciale până la începerea şcolii.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici