Garda de Mediu va avea drone dotate cu senzori şi echipamente pentru inspecţie şi control

Garda Naţională de Mediu va primi, începând cu acest an, cu 46 de sisteme aeropurtate dotate cu senzori şi echipamente specifice activităţii de inspecţie şi control, anunţă Ministerul Mediului.

542 afișări
Imaginea articolului Garda de Mediu va avea drone dotate cu senzori şi echipamente pentru inspecţie şi control

Garda de Mediu va avea drone dotate cu senzori şi echipamente pentru inspecţie şi control

„Având în vedere importanţa aerului pe care noi toţi îl respirăm, una din priorităţile şi preocupările MMAP, este să se asigure că structurile de control din subordinea sa au la îndemână instrumente moderne şi eficiente pentru a interveni rapid în cazul în care există activităţi care aduc prejudicii mediului. Derulăm acest proiect finanţat prin POIM şi am semnat contractul de achiziţionarea celor 46 de sisteme aeropurtate dotate cu senzori şi echipamente specifice activităţii de inspecţie şi control. Acestea vor furniza informaţii în timp util de la diverse evenimente cu impact asupra mediului şi vor deveni un instrument esenţial în activitatea zilnică a comisarilor de mediu”, a declarat ministrul Barna Tánczos.

Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare în vederea desfăşurării de acţiuni destinate îmbunătăţirii calităţii aerului, în special în mediul urban, respectiv promovării masurilor de reducere a poluării aerului. Valoarea totală a contractului de finanţare este de 57.032.004,04 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 48.206.969,94 lei.

Principalele activităţi din cadrul proiectului sunt achiziţia sistemelor integrate mobile de monitorizarea calităţii aerului, respectiv 21 autolaboratoare complet echipate conform standardelor aflate în vigoare, ce vor fi utilizate de Agenţiile de Protecţia Mediului din ţară, achiziţia a 46 de sisteme aeropurtate fără pilot (UAV) - drone, dotate cu senzori şi echipamente specifice activităţii de inspecţie şi control, care vor fi operate de către Comisariatele Gărzii de Mediu de la nivel judeţean şi dezvoltarea unei platforme online pentru managementul sistemelor aeropurtate, astfel se va realiza o platformă unică, dedicată GNM, ce va îngloba atât date de la RNMCA, reţele independente de monitorizare a calităţii aerului, cât şi date stelitare.

Livrarea celor 46 de drone se va face începând din luna iunie, în patru loturi, urmând să se încheie până la sfârşitul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici