General-maiorul Ion Ştefan a preluat comanda SMFA

Conducerea SMFA a fost preluată, după eliberarea din funcţie a general-locotenentului Constantin Croitoru, de către general-maiorul Ion Ştefan, locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA).

938 afișări
Imaginea articolului General-maiorul Ion Ştefan a preluat comanda SMFA

General-maiorul Ion Ştefan a preluat comanda SMFA (Imagine: www.roaf.ro)

De asemenea, în cazul tuturor celor eliberaţi vineri din funcţie după incidentul de la depozitul de armanent de la Ciorogârla şi care aveau anterior funcţii de comandă, atribuţiile au fost preluate de locţiitori.

Militarilor destituiţi vineri nu le-au fost retrase gradele şi nu au fost excluşi din armată, astfel că, în funcţie de vârstă, vechime şi alte criterii prevăzute de procedurile din cadrul MAp ei au mai multe opţiuni pentru viitor, printre care trecerea în rezervă cu drept de pensionare sau transferarea pe altă funcţie.

In funcţie de atribuţiile deţinute şi nivelul ierarhic, cei eliberaţi din funcţie au la dispoziţie între 5 şi 15 zile pentrru predarea acesteia.

Ministrul Apărării Mihai Stănişoară a anunţat, vineri, destituirea şefului Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA) Constantin Croitoru şi a şefului Direcţiei de Contrainformaţii din cadrul SMG, în urma furtului de armament de la unitatea militară din Ciorogârla.

Citeşte şi:

Stănişoară l-a destituit pe şeful Statului Major al Forţelor Aeriene (Video)

Stănişoară: De la Ciorogârla au fost furate pistoale, pistoale mitralieră şi o puşcă mitralieră

Ciorogârla: Un depozit de armament a fost spart

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici