Generalii Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu, ridicaţi de poliţie

Generalii Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu, condamnaţi la 15 ani de detenţie pentru revoluţia din decembrie 1989 de la Timişoara, au fost ridicaţi, miercuri după-amiaza, de poliţiştii bucureşteni, care au pus în executare mandatul emis de instanţa militară.

69 afișări
Imaginea articolului Generalii Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu, ridicaţi de poliţie

Generalii Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu, ridicaţi de poliţie (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţia de la Serviciul urmăriri din Poliţia Capitalei au misiunea de a pune în executare mandatele de încarcerare ale generalilor Mihai Chiţac şi Victor Athanasie Stănculescu, condamnaţi la câte 15 ani pentru reprimarea revoluţionarilor timişoreni.

Cei doi doi vor fi duşi la Poliţia Capitalei, pentru întocmirea formalităţilor în astfel de situaţii, după care vor fi duşi la penitenciar, cel mai probabil la Jilava, care este închisoare de tranzit.

După ce a fost ridicat de poliţitşi de la domiciliu, Mihai Chiţac a declarat că adevărul despre revoluţie îl cunosc doar istoricii. Întrebat ce va face, Chişac a spus: "Ce pretind legile".

Generalul Victor Athanasie Stănculescu, condamnat la 15 ani de detenţie în dosarul revoluţiei de la Timişoara, a fost ridicat, miercuri seară, după conferinţa de presă, de poliţiştii de la Serviciul Urmăriri de la Poliţia Capitalei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, generalul Stănculescu a fost dus la sediul Poliţiei Capitalei, iar după efectuarea formalităţilor necesare în astfel de cazuri, el va fi transportat, împreună cu Mihai Chiţac, la Penitenciarul Jilava, un penitenciar spital, ambii condamnaţi având probleme de sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici