A murit Iulian Vlad, fost şef al Securităţii înainte de Revoluţia din anul 1989

Generalul Iulian Vlad, fost şef al Securităţii în perioada comunistă, a încetat din viaţă, sâmbătă dimineaţa, la vârsta de 86 de ani, el fiind coordonator al Departamentului Securităţii Statului înainte de Revoluţia din anul 1989.

2474 afișări
Imaginea articolului A murit Iulian Vlad, fost şef al Securităţii înainte de Revoluţia din anul 1989

Generalul în cadrul Securităţii Iulian Vlad a încetat din viaţă

Generalul a murit, sâmbătă dimineaţă, după ce a fost în comă mai multe săptămâni, potrivit Antena 3.

Iulian Vlad s-a născut la 23 februarie 1931 în satul Gogosiţa, din judeţul Dolj. A urmar cursurile şcolii primare din satul natal între 1939-1943, iar din 1943 până în 1947 a fost elev al Liceului comercial „Gheorghe C. Liţu” din Craiova.

Din momentul în care a terminat liceul şi până în 1951, fostul general a avut mai multe funcţii începând cu cea de secretar de clasă şi judeţ ajungând până la funcţia de şef de secţie al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Muncitoresc.

Din 1952, timp de 22 de ani, a lucrat la Ministerul de Interne, fiind specialist în învăţământul militar.

Din 1987 şi până la Revoluţia din anul 1989 a îndeplinit funcţiile de Ministru Secretar de Stat la Ministerul de Interne şi şef al Departamentului Securităţii Statului.

În data de 31 decembrie 1989, Iulian Vlad a fost arestat şi, mai apoi, condamnat la 25 de ani de închisoare.

Fostul general a stat în închisoare patru ani, fiind eliberat în urma graţierii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici