Geoană: Ceea ce se întâmplă la Mioveni ne îngrijorează

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că PSD este alături de sindicate şi de revendicările acestora, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile la Mioveni-Argeş nu face decât să îngrijoreze formaţiunea social-democrată.

28 afișări
Imaginea articolului Geoană: Ceea ce se întâmplă la Mioveni ne îngrijorează

Geoană: Ceea ce se întâmplă la Mioveni ne îngrijorează (Imagine: Mediafax Foto)

"Partidul Social Democrat este, prin definiţie, un partener natural al sindicatelor şi nu de puţine ori a militat pentru un dialog corect şi coerent cu sindicatele, dar şi cu patronatele. Ca partid de stânga, PSD este alături de sindicate şi de revendicările acestora, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile la Mioveni-Argeş nu face decât să ne îngrijoreze", se arată în comunicatul PSD semnat de Mircea Geoană şi remis Agenţiei MEDIAFAX.

Liderul PSD precizează că, "în primul rând, ca economie emergentă, dar şi în plină criză economică mondială, România trebuie să îşi concentreze toate forţele pentru a-şi menţine industria auto în stare de funcţionare".

"Deşi a scăzut cererea pe piaţa auto, în principal pe piaţa externă, trebuie să găsim soluţii astfel încât cererea internă pe piaţa auto să rămână constantă", arată Geoană.

Preşedintele PSD menţionează că este vorba despre "cei aproximativ 14.000 angajaţi de la Mioveni care riscă să intre în şomaj tehnic sau chiar să rămână fără locurile de muncă, ceea ce ar însemna un dezastru".

"Partidul Social Democrat are o relaţie specială şi naturală cu sindicatele şi, prin urmare, trebuie să avem în vedere şi situaţia specială în care se află aceşti oameni", se mai spune în comunicatul PSD.

Peste şase mii de persoane au participat, marţi, la prânz, la mitingul organizat de Sindicatul uzinei Dacia în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Mioveni, o parte din manifestanţi folosind tobe.

Citeşte şi:

Mitingul angajaţilor Dacia s-a încheiat

Dacia: 300 de contracte de muncă ce expiră în ianuarie nu vor mai fi prelungite

Dacia suspendă din nou producţia

Uzina Dacia şi-a întrerupt producţia

Vânzările Dacia în România au scăzut cu 54,9% în decembrie şi cu 16,7% anul trecut

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici