Germania avertizează asupra unei ameninţări islamiste în ajunul turneului EURO 2024

Germania a primit joi ofiţeri de poliţie din întreaga Europă pentru a-şi consolida apărarea împotriva unor potenţiale ameninţări la turneul de fotbal Euro 2024. Ministrul de interne Nancy Faeser a promis vigilenţă maximă în ajunul meciului de deschidere de vineri.

Urmărește
175 afișări
Imaginea articolului Germania avertizează asupra unei ameninţări islamiste în ajunul turneului EURO 2024

Germania avertizează asupra unei ameninţări islamiste în ajunul turneului EURO 2024

„Ne concentrăm, desigur, mai ales pe ameninţarea terorismului islamist, pe huligani şi pe infracţiunile lor, pe criminalitatea de zi cu zi, pe infractorii violenţi, dar de data aceasta şi pe atacurile cibernetice", a declarat Faeser în cadrul unei ceremonii de primire a aproximativ 350 de poliţişti străini trimişi pentru eveniment, conform Reuters.

Grupuri precum Statul Islamic au făcut deja apel la atacuri în timpul turneului de o lună, care începe vineri, cu meciul de deschidere al ţării gazdă împotriva Scoţiei, în Grupa A.

„Autorităţile noastre de securitate au, prin urmare, scena islamistă ferm în vizor", a declarat Faeser, adăugând în acelaşi timp că autorităţile nu au cunoştinţă în prezent de niciun complot specific.

Germania se aşteaptă ca 2,7 milioane de persoane să asiste la meciuri pe stadioanele din întreaga ţară şi aproximativ 12 milioane în zonele pentru fani pentru vizionarea în aer liber, inclusiv pe o lungă porţiune de gazon amenajată în faţa Porţii Brandenburg din Berlin.

Zonele pentru fani au fost populare în timpul Cupei Mondiale din 2006 din Germania, dar rămâne de văzut dacă starea de spirit a publicului la acest eveniment se poate ridica deasupra tensiunilor mocnite într-o perioadă de conflict în Ucraina şi în Orientul Mijlociu.

„Unii oameni încearcă să aducă aceste conflicte în ţara noastră", a avertizat ministrul, adăugând că propaganda şi discursul de ură pe străzile germane nu vor fi tolerate.

Aproximativ 22.000 de ofiţeri de poliţie vor lucra în fiecare zi la turneu.

De asemenea, autorităţile de securitate germane colaborează cu partenerii internaţionali pentru a identifica potenţialele ameninţări, iar ţara şi-a intensificat controalele la frontiere.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici