Germania va trimite avioane de vânătoare în România - sursă

Germania va trimite patru avioane Eurofighter în România pentru a sprijini misiunea de poliţie aeriană a NATO începând de la sfârşitul lunii noiembrie, a declarat o sursă din domeniul securităţii, potrivit Reuters.

293 afișări
Imaginea articolului Germania va trimite avioane de vânătoare în România - sursă

Germania va trimite avioane de vânătoare în România - sursă

Sursa susţine că primii dintre cei până la 80 de soldaţi germani care vor fi găzduiţi la baza militară Mihail Kogălniceanu vor ajunge în România joi.

Forţele aeriene germane au sprijinit şi în trecut misiunea de poliţie aeriană a NATO în România. În ultima perioadă, alianţa şi-a consolidat prezenţa de-a lungul flancului estic ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Decizia privind transferul avioanelor germane a fost luată şi ca urmare a înmulţirii atacurilor ruseşti asupra porturilor ucrainene de la Dunăre.

Atacurile, la doar câteva sute de metri de graniţa cu România, şi resturile de drone găsite în judeţul Tulcea, au crescut riscurile privind securitatea.

În septembrie, şeful NATO, Jens Stoltenberg, a calificat drept „destabilizatoare" loviturile ruseşti din apropierea graniţei, chiar dacă nu există indicii că Rusia intenţiona să lovească un membru NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici