Germina Nagâţ, încă un mandat în conducerea CNSAS

Germina Nagâţ a fost votată, marţi, pentru încă un mandat de şase ani în conducerea Colegiului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

271 afișări
Imaginea articolului Germina Nagâţ, încă un mandat în conducerea CNSAS

Germina Nagâţ, încă un mandat în conducerea CNSAS

Votul în plenul reunit al Parlamentului pentru propunerea USR în persoana Germinei Nagâţ a venit după ce Comisiile juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat un raport favorabil, cu unanimitate de voturi.

Noul mandat al Germinei Nagâţ începe în data de 29 martie 2024.

Germina Nagâţ face parte din Colegiul CNSAS încă din 2018, tot la propunerea USR.

Este de profesie cercetător ştiinţific, cu specializarea în estetică şi filosofia culturii, Doctor al Universităţii din Bucureşti, cu o teză despre valoarea epistemică a operei de artă, susţinută în 1999. A lucrat ca cercetător în cadrul Institutului de Filosofie al Academiei Române (1991-2000), a predat la Facultatea de Filosofie din Bucureşti (1992-1993) şi la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti (1999-2000). A tradus în limba română autori precum John Dewey, Thomas Nagel şi Leszek Kolakowski.

Nagâţ a fost director al Direcţiei de Investigaţii din cadrul CNSAS (2001-2018). De-a lungul studiilor şi conferinţelor naţionale şi internaţionale, ea a subliniat importanţa deconspirării Securităţii pentru justiţia şi democraţia din România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici