Gest impresionant al jandarmilor din Arad, plecaţi să amendeze o familie, în urma unei sesizări

Jandarmii arădeani, sesizaţi că, într-un parc din municipiul Arad, un bărbat încearcă să răpească un copil, au plecat să amendeze familia minorului. La locuinţa acestuia, jandarmii au găsit o cu totul altă realitate, care i-a impresionat până la lacrimi şi i-a determinat să ajute.

4627 afișări
Imaginea articolului Gest impresionant al jandarmilor din Arad, plecaţi să amendeze o familie, în urma unei sesizări

Gest impresionant al jandarmilor din Arad, plecaţi să amendeze o familie, în urma unei sesizări

”Era o seară geroasă de februarie a acestui an, când la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad s-a primit un apel prin numărul unic de urgenţă 112. Un grup de adolescenţi sesiza faptul că, într-un parc din municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 45 ani, încearcă să răpească un copil”, scriu jandarmii arădeni pe Facebook.

Ajunşi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au identificat copilul, dispăruse.

De fapt, bărbatul reclamat este tatăl băieţelului de 11 ani şi venise după el în parc pentru a-l duce acasă, fiind o oră târzie. Băiatul, însă, refuza să plece, manifestându-se prin strigăte. Întrebat de jandarmi despre motivul refuzului, copilul a spus că nu mai doreşte să se întoarcă acasă pentru că acolo este frig şi întuneric deoarece nu este curent electric.

Colegii noştri l-au luat pe băiat, alături de sora mai mare (13 ani), aflată şi ea în parc, şi i-au condus la adresa de domiciliu indicată de ei, părinţii urmând a fi sancţionaţi pentru lăsarea minorilor nesupravegheaţi. Însă, după discuţiile avute cu tatăl copiilor şi vecinii lui, jandarmii au aflat că bărbatul îşi creşte singur copiii, cu eforturi uriaşe, de aproximativ 4 ani de când a divorţat şi nu mai ştie nimic de mama celor mici. Le-a mărturisit că de curând a rămas şi fără serviciu, că trăiesc în condiţii sărăcăcioase, fără curent, gaz, apă caldă, care le-au fost oprite pentru acumularea de datorii către furnizori. Cu toate acestea părintele nu şi-a neglijat copiii, s-a preocupat de educaţia lor şi, pentru a avea ce le pune pe masă, lucrează cu ziua, fără a se gândi vreo clipă să-i abandoneze”, continuă jandarmii.

Impresionaţi de cele constatate, jandarmii s-au hotărât să nu îi abandoneze nici ei pe cei doi copii. Au strâns bani de la colegi şi de la alte persoane care, aflând de caz, au dorit să ajute. Astfel au fost plătite facturile restante, le-au fost aduse obiecte electrocasnice – frigider, butelie pentru aragaz, boiler – diferite alte bunuri de primă necesitate, precum şi produse alimentare.

Jandarmii s-au interesat şi de situaţia şcolară a celor doi copii şi, constatând că, în ciuda condiţiilor de acasă, fata are rezultate deosebite la învăţătură, s-au hotărât să îi ajute şi în continuare pentru procurarea rechizitelor şi a tot ceea ce le este necesar pentru a parcurge cu bine anul şcolar care va începe în curând.

În momentul de faţă, tatăl are un loc de muncă stabil, situaţia familiei ameliorându-se puţin. Jandarmii însă sunt hotărâţi să le rămână alături celor doi copii cât va fi nevoie. Tot ei spun că nu fac gestul acesta aşteptând recunoştinţa şi admiraţia celorlalţi, ci pentru că au simţit că acesta este pasul normal pe care trebuie să îl facă după ce au descoperit greutăţile familiei”, conchid jandarmii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici