Gestul de suflet al unui jandarm: A adoptat câinele cu care a lucrat, după ce patrupedul a fost trecut în rezervă - FOTO

Un jandarm din Botoşani a adoptat câinele cu care a participat la misiuni în ultimii ani, după ce patrupedul a fost trecut în rezervă, pentru că a împlinit nouă ani.

1855 afișări
Imaginea articolului Gestul de suflet al unui jandarm: A adoptat câinele cu care a lucrat, după ce patrupedul a fost trecut în rezervă - FOTO

Gestul de suflet al unui jandarm: A adoptat câinele cu care a lucrat, după ce patrupedul a fost trecut în rezervă - FOTO

Potrivit unui comunicat al IJJ Botoşani, Obiva, o femelă de Ciobănesc belgian, a fost ,,trecută în rezervă” din serviciul activ, pentru că a împlinit nouă ani.

Ea a participat în ultimii ani la numeroase misiuni alături de conductorul ei, plutonierul major Rotaru Ciprian.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Botoşani, una dintre misiunile la care a participat Obiva a fost cea de asigurare a măsurilor de ordine la meciul de fotbal dintre FC Botoşani şi Legia Varşovia din iulie 2015, în cadrul Europa League.

„Chiar dacă în ziua respectivă Indicele de Temperatură - Umiditate a depăşit pragul critic de 80 de unităţi în municipiul Botoşani, în contextul unei temperaturi resimţite de 37 de grade la umbră, Obiva a fost prezentă alături de subofiţerul jandarm până la finalul acestei misiuni <incendiare>, pregătită să intervină dacă situaţia operativă ar fi impus-o”, se arată în comunicatul IJJ Botoşani.

Potrivit acestuia, Obiva a fost adoptată de plutonierul major Rotaru Ciprian.

„Începând de ieri, Obiva a fost preluată de Ciprian, care o va îngriji şi va fi alături de ea până la <final>, indiferent când va fi acesta. Legătura sufletească dintre Obiva şi Ciprian, închegată în toţi anii în care au executat misiuni împreună, nu se va sfârşi acum, ci va continua, sperăm, pentru cât mai mult timp”, susţin reprezentanţii Jandarmeriei Botoşani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici