Gheorghe Sârb, trimis în judecată de DNA, a fost suspendat din postul de secretar general al Ministerului Sănătăţii

Premierul Emil Boc a emis, miercuri, decizia prin care se constată suspendarea de drept a lui Gheorghe Sârb din funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii, trimis în judecată de DNA, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

228 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Sârb, trimis în judecată de DNA, a fost suspendat din postul de secretar general al Ministerului Sănătăţii

Gheorghe Sârb, trimis în judecată de DNA, a fost suspendat din postul de secretar general al Ministerului Sănătăţii (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Ea a precizat că atribuţiile acestuia au fost preluate de către secretarul general adjunct din minister.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că Gheorghe Sârb a fost rechemat din concediul de odihnă, ca primă măsură după ce ministerul a fost infromat că acesta a fost trimis în judecată pentru corupţie legat de fraudarea unui concurs din 2010 pentru ocuparea unor posturi de conducere la DSP Argeş.

Aceasta a spus că ulterior vor fi luate măsurile care se impun.

Gheorghe Sârb a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată.

În dosar au mai fost trimise în judecată Anca Elena Alexandrescu, director executiv, Mioara Bucur, director executiv adjunct de sănătate publică şi Octavian Iordache director executiv adjunct economic, toţi în cadrul DSP Argeş, acuzaţiile fiind dare de mită şi complicitate la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată.

Anchetatorii au stabilit că în 11 şi 13 octombrie 2010, la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere vacante de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

La concurs s-au înscris şi Anca Elena Alexandrescu, Mioara Bucur şi Octavian Iordache care deţineau deja funcţiile publice de conducere menţionate în baza unor ordine de delegare a funcţiei.

În acest context, în zilele de 9 şi 13 octombrie 2010, Gheorghe Sârb, în calitate de secretar general al Ministerului Sănătăţii şi de membru al comisiei de concurs pentru ocuparea funcţiilor menţionate mai sus, a primit de la Alexandrescu, pentru toţi cei trei candidaţi, suma de 600 de euro şi produse alimentare şi nealimentare. Banii şi bunurile au fost primite pentru a le furniza candidaţilor subiectele propuse de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru ambele probe (scris şi oral) ale concursului şi pentru a le acorda un punctaj favorabil.

Sârb le-a furnizat tuturor candidaţilor, prin intermediul Elenei Alexandrescu, subiectele de concurs astfel că, după examen, toţi cei trei candidaţi au fost declaraţi admişi, fiind ulterior numiţi în funcţiile publice de director executiv, director executiv adjunct de sănătate publică şi director executiv adjunct economic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 600 de euro aparţinând celor trei directori din DSP Argeş.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Argeş.

Anca Elena Alexandrescu a mai fost trimisă în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA în legătură cu remiterea unei sume de bani, cu titlu de mită, preşedintelui Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici