Gheorghiţă, promisiune legată de platforma de vaccinare. Bilanţul programărilor: 75% pentru persoane la risc, 25% personal esenţial

  • Gheorghiţă: Platforma va vaccinare va fi îmbunătăţită. Ea ar putea fi folosită şi la alte vaccinări
  • Valeriu Gheorghiţă: 75% dintre programări - pentru persoane la risc, 25% personal esenţial
  • Din data de 15 ianuarie până în prezent s-au programat 340.573 de persoane, a spus Gheorghiţă.
1838 afișări
Imaginea articolului Gheorghiţă, promisiune legată de platforma de vaccinare. Bilanţul programărilor: 75% pentru persoane la risc, 25% personal esenţial

Valeriu Gheorghiţă, promisiune legată de platforma de vaccinare. Bilanţul programărilor: 75% pentru persoane la risc, 25% personal esenţial

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a anunţat că platforma de vaccinare din România va fi îmbunătăţită şi că ea ar putea fi utilizată în cadrul programului naţional de vaccinare, şi la administrarea altor tipuri de vaccin.

„Încercăm să facem această platformă uşor de folosit pentru fiecare persoană în parte indiferent de nivelul de expertiză informatică, însă numărul persoanelor deja programate confirmă că nu este chiar atât de complicat să efectuăm această programare. Există multiple variante prin care persoana respectivă se poate programa. Ceea ce aş putea să vă spun, din discuţiile pe care le-am avut avut cu colegii de la STS care administrează această platformă, este foarte dificil când platforma este în producţie să intervii cu multe modificări şi vom anunţa din timp aceste perioade de mentenanţă, care se pot face pe timpul nopţii. Au fost mici sincope în materie de programare. Aceste disfunctionalităţi sunt înregistrate în mai multe ţări, inclusiv în Germania şi alte ţări europene”, a declarat marţi Valeriu Gheorghiţă.

Acesta susţine că aceste probleme vor fi rezolvate „din mers” şi că platforma ar putea să fie folosită în cadrul programului naţional de vaccinare.

„Această platformă în viitor probabil nu se va limita doar la vaccinarea împotriva Covid-19, ea cred că poate să fie utilizată de pildă după modelul Germaniei, există o modalitate în care se utilizează această platformă în programul naţional de vaccinare, indiferent de tipul de vaccin. Este o situaţie care nu este decisă la acest moment, dar este păcat să pierdem atâta muncă şi expertiză a colegilor noştri”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

 

Valeriu Gheorghiţă: 75% dintre programări - pentru persoane la risc, 25% personal esenţial

Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că din totalul programărilor care s-au făcut până în prezent, 75% sunt persoane din categoriile la risc, iar 25 la sută reprezintă personal din infrastructura esenţială a statului.

Valeriu Gheorghiţă a declarat că până luni, la ora 17.00, erau vaccinate 7.794 de persoane din centrele medico-sociale din 34 de judeţe.

Din data de 15 ianuarie până în prezent s-au programat 340.573 de persoane, a spus Gheorghiţă.

„Prin intermediul serviciului de Call Center au fost programate circa 16% dintre aceste persoane, reprezentând 52.938 de persoane, prin intermediul medicului de familie sau medicului curant - circa 12%, reprezentând 41.463 de persoane, individual sau prin aparţinători - 44% - aproximativ 148.056 de persoane. Prin intermediul angajatorului – 28% - 98.116 persoane”, a spus dr. Gheorghiţă.

În ceea ce priveşte categoriile persoanelor programate, 23% sunt persoane în evidenţă cu boli cronice cu vârste sub 65 de ani, aproximativ 51% din numărul total al persoanelor programate sunt persoane cu vârstă peste 65 de ani, ceea ce înseamnă 172.997 de persoane, iar în ceea ce priveşte personalul care deserveşte activităţi esenţiale – 26%.

„Din punctul nostru de vedere este un procent optim: aproximativ 75% persoane la risc, persoane vulnerabile, respectiv 25% persoane care deservesc activităţi esenţiale”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

În ceea ce priveşte bilanţul persoanelor vaccinate până la acest moment, în cursul zilei de luni au fost vaccinate 30.237 de persoane, dintre care 29.162 de persoane erau vaccinate cu prima doză, iar 1.075 de persoane cu doza de rapel.

Numărul total de doze administrate de la data de 27 decembrie este de 235.239, din care 233.288 de persoane vaccinate cu prima doză, iar 1.951 de persoane vaccinate cu doza de rapel.

Marţi, la ora 13.30 erau vaccinate 20.303 persoane cu doza 1 şi circa 548 de persoane care efectuau doza de rapel.

Numărul total de reacţii adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare a fost de 809, toate comune şi minore.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici