Anul şcolar începe pe 14 septembrie în România, dar ghidul se lasă aşteptat. În alte ţări, acesta a fost deja publicat

  • Şcolile din România se vor deschide după trei scenarii: roşu, galben şi verde
  • Scenariul galben prevede că elevii vor învăţa atât online, cât şi la şcoală, prin rotaţie
  • Felix, corespondent Spania: Şcoala se deschide, însă vor fi grupuri mici
  • Anca, corespondent Italia: Guvernul a decis ca elevii din ciclul primar să se întoarcă în clase
2976 afișări
Imaginea articolului Anul şcolar începe pe 14 septembrie în România, dar ghidul se lasă aşteptat. În alte ţări, acesta a fost deja publicat

Şcolile din România se deschid pe 14 septembrie. Cu toate că milioane de profesori şi elevi aşteaptă o decizie oficială de la autorităţi, aceasta întârzie să apară. Însă, ce ştim în momentul de faţă este că unităţile de învăţământ vor funcţiona după cele trei scenarii: verde, galben şi roşu.

Dacă te uiţi la numărul de infectări din ultimele două săptămâni, vei observa că Bucureştiul şi alte opt judeţe s-ar încadra în scenariul galben. Adică elevii vor învăţa atât online, cât şi fizic, la şcoală, prin rotaţie.

În România, îţi reamintesc că există 250.000 de elevi care nu au acces la tehnologie. Într-adevăr, Guvernul a alocat bani pentru tablete, iar contractul urmează să fie semnat la finalul lunii august. Însă, tabletele vor ajunge la elevi în septembrie numai dacă nu se vor depunde contestaţii, aşa declara recent Raluca Turcan, coordonatoarea grupului de lucru pentru redeschiderea şcolilor.

Ştii ce se întâmplă acum în alte state? New York-ul e pregătit să reia cursurile la clasă, cu toate că părinţii şi profesorii se opun. În Mississippi, statul cu cea mai mare rată de cazuri pozitive, şcolile s-au redeschis deja. Cu orice preţ şi unităţile şcolare din Georgia, India şi Tennessee au fost deschise. În oraşele mai mari precum Chicago, Los Angeles, Miami sau Houston şcoala va începe la distanţă cu predare online.

Află acum şi despre situaţia din Spania şi Roma, chiar de la colegii noştri, corespondenţi de acolo.

„Guvernul spaniol îşi propune să deschidă şcolile din septembrie cu grupuri mai mici, tablete pentru cei care nu au şi cu predare online. Părinţii şi profesorii sunt, însă, mai puţin optimişti, mai ales după ce o minoră de 11 ani a decedat din cauza infectării cu Covid-19”, spune Felix Damian despre situaţia din Spania. 

„Ministerul Educaţiei Italian a publicat un ghid atât pentru părinţi, cât şi pentru profesori, astfel încât ei să ştie ce au de făcut în septembrie şi fiecare să-şi respecte regulile”, povesteşte şi Anca Mihai despre măsurile luate în capitala Italiei. 

„Şcoala <<Alexandru cel Mare>> din Roma, unde mă aflu în acest moment, este una dintre instituţiile care îşi va deschide porţile la 14 septembrie. Guvernul italian a decis ca elevii din ciclul primar să se întoarcă în clasă şi, din acest motiv, a pus la dispoziţia ministerului Educaţiei aproape 3 miliarde de euro pentru restructurarea sălilor de curs, dar şi pentru angajarea noilor învăţători şi profesori, ca să asigure distanţarea socială a elevilor”, adaugă ea. 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici