Ghidul privind hărţuirea pe criteriu de sex şi hărţuirea morală la muncă, gata în câteva zile

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunţat marţi că Ghidul privind hărţuirea pe criteriu de sex şi hărţuirea morală la muncă va fi gata în câteva zile şi va intra în circuitul de avizare.

552 afișări
Imaginea articolului Ghidul privind hărţuirea pe criteriu de sex şi hărţuirea morală la muncă, gata în câteva zile

„Cazul recent al parlamentarului care a recurs la gesturi reprobabile asupra partenerei de viaţă este şocant, mai ales când trebuie să fii un exemplu pentru alţii. Sincer, sunt mâhnită că un demnitar al statului a putut face un asemenea gest. În Parlament nu au ce căuta astfel de persoane. Pentru multe femei, sărbătorile nu au fost nici fericite, nici liniştite! Agresivitatea se manifestă în toate categoriile sociale. Condamn cu fermitate orice abuz asupra unei femei sau orice gest care aduce atingere drepturilor şi integrităţii unei persoane! Să nu uităm că violenţa se poate produce în multe feluri, nu numai bătaia este de neiertat. Sunt şi multe cazuri de agresivitate psihică asupra partenerului de viaţă, care doare la fel de tare ca şi bătaia”, susţine Gabriela Firea.

Ea atrage atenţia că, de multe ori, în certurile dintre părinţi, la mijloc sunt copiii, care suferă, ajung să fie monede de schimb sau asistă, fără voia lor, la scene violente care-i marchează pentru toată viaţa şi pe care luptă să le uite ani de zile.

Ministrul anunţă că anul acesta vor continua demersurile începute pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.

„Sunt decisă ca Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse să facă totul pentru ca femeile din România să se simtă protejate. Am avut o şedinţa de lucru alături de Luminiţa Popescu, secretar de stat ANES, Anca Hendea, secretar de stat MFTES, Simona Butacu, subsecretar de stat ANES şi colegii mei din minister. Mă bucur că a fost aprobată de Guvern, la finalul anului trecut, Strategia pentru egalitatea de şanse. Este un document strategic important, iniţiat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, cu sprijinul celorlalte instituţii ale statului şi societatea civilă”, mai arată Firea.

Ea susţine că educaţia este foarte importantă: „Ne propunem să ajungem în şcoli cu noţiuni despre egalitatea de şanse, evident cu acordul părinţilor. Cred că este important să-i învăţăm pe copiii noştri că avem cu toţii aceleaşi drepturi, că trebuie să fim buni unii cu alţii şi că orice cuvânt sau gest nepotrivit poate avea efecte pe termen lung”.

Gabriela Firea anunţă că zilele următoare se încheie consultarea publică pentru un alt document extrem de important, ghidul privind hărţuirea pe criteriu de sex şi hărţuirea morală la locul de muncă. Imediat va intra pe circuitul de avizare şi, apoi, în şedinţa de Guvern.

„Din păcate, am ajuns să impunem prin documente, ghiduri şi reguli lucruri care ar trebui să fie considerate normale”, mai spune ministrul Familiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici