Gigi Becali poate părăsi ţara, a decis instanţa - VIDEO

Gigi Becali poate părăsi municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, dar şi ţara, au decis, vineri, judecătorii Tribunalului Bucureşti.

48 afișări
Imaginea articolului Gigi Becali poate părăsi ţara, a decis instanţa - VIDEO

Gigi Becali poate părăsi ţara, a decis instanţa (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti a luat în discuţie, vineri, contestaţia lui Gigi Becali la ultima decizie a Judecătoriei Sectorului 1 prin care i s-a respins cererea de a putea părăsi ţara.

Gigi Becali a fost întrebat de instanţă în legătură cu contestaţia sa, acesta susţinând că este discriminat de procurori, întrucât pentru doi bodyguarzi ai săi s-a ridicat deja controlul judiciar.

"M-am interesat de dumneavoastră şi am aflat că sunteţi drept. Aşa îmi place să mă judec, judecătorul să comunice cu mine", a spus Gigi Becali în instanţă.

Preşedintele completului de judecată i-a răspuns că legea prevede ca magistratul să tacă în sala de judecată.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, marţi, că Gigi Becali nu poate părăsi ţara, judecătorii respingând cererea acestuia de ridicare a interdicţiilor pentru a putea pleca la Parlamentul European, soluţia putând fi atacată cu recurs.

În motivarea acestei decizii, Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 arată că dobândirea calităţii de europarlamentar de către Gigi Becali nu reprezintă un motiv care să justifice ridicarea sau modificarea controlului judiciar, întrucât, la momentul la care s-a judecat această cerere, mandatul finanţatorului Steaua era în curs de validare.

De asemenea, judecătorul a explicat că, la data la care s-a înscris pe listele Partidului România Mare pentru a candida la alegerile europarlamentare, Becali era în arest, astfel că şi-a asumat obligaţia de a respecta acele obligaţii fixate de instanţă.

De asemenea, instanţa a mai subliniat că Gigi Becali a solicitat ridicarea interdicţiei pentru a-şi exercita mandatul de europarlamentar care i-a fost atribuit în urma unui vot democratic însă nu s-a invocat imunitatea parlamentarului european, ci dispoziţii comunitare referitoare la libera circulaţie a cetăţenilor europeni în spaţiul UE.

Becali a câştigat un mandat de europarlamentar la alegerile din 7 iunie.

Gigi Becali a fost arestat între 3 şi 17 aprilie, într-un dosar în care este acuzat de lipsei de libertate în mod nelegal, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la şapte la 15 ani. El este acuzat că şi-a instigat gărzile să îi prindă pe hoţii maşinii sale. Astfel, trei persoane au fost urmărite şi urcate cu forţa în maşini, una dintre acestea a fost împuşcată în picior, apoi au fost duse în faţa lui Gigi Becali, în sediul PNG din cartierul Pipera. Aici, cei trei au fost puşi să dea declaraţii că ei sunt cei care i-au furat maşina lui Becali şi că nu se duc să reclame poliţiei faptul că au fost sechestraţi, potrivit Parchetului Tribunalului Capitalei.

Tribunalul Bucureşti l-a pus în libertate pe Becali, în 17 aprilie, însă i-a pus o serie de condiţii, pe perioada cercetărilor.

Video: Stirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici