Gigi Boeru rămâne în arest

Gigi Boeru şi cei trei funcţionari publici, cercetaţi pentru escrocherii imobiliare, rămân în arest, Curtea de Apel Bucureşti confirmând, marţi, mandatele de arestare preventivă, însă Romeo Ursu rămâne liber, întrucât nici măcar avocatul său nu ştie unde se află.

46 afișări
Imaginea articolului Gigi Boeru rămâne în arest

Gigi Boeru rămâne în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, ca Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru, Nelu Stan, Romeo Ursu, precum şi trei funcţionari - Angelica Bente, Margareta Drăghici şi Georgeta Marinică să rămână în arest preventiv pentru 29 de zile. Totodată, instanţa a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara, pentru 30 de zile, pentru Nicoleta Mirea, Mugurel Oancea Ilisei şi Marius Brădiscan.

Magistraţii l-au întrebat pe avocatul lui Romeo Ursu - acuzat căutat de poliţişti pentru a fi încarcerat- unde se află clientul său, însă apărătorul a spus că nu ştie şi că nu a mai luat legătura cu el din ziua în care s-a judecat arestarea preventivă a acestuia.

Avocaţii celor trei funcţionari publici au cerut cercetarea acestora în libertate, invocând motive medicale şi lipsa probelor, însă instanţa a respins aceste solicitări.

Pe de altă parte, apărătorul lui Gigi Boeru şi a lui Nelu Stan a susţinut că aceştia au cerut funcţionarilor informaţii despre terenuri de la funcţionari, legal, în baza Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Procurorul de şedinţă a arătat, însă, că din interceptările telefonice reiese că cei cercetaţi au cerut informaţii despre 30-40 de imobile, nu doar despre cele prezentate în dosar.

"Fără contribuţia funcţionarilor publici, fără dezvăluirea unor informaţii şi traficarea infleunţei lor asupra altor angajaţi ai statului, nu s-ar fi reuşit niciodată crearea unui grup infracţional", a spus procurorul.

În urmă cu o săptămână, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea acestora pentru tentativa de a obţine în mod fraudulos a unui teren de 300 de metri pătraţi din Intrarea Epocii numărul 22 şi a unui alt teren din strada Ecaterina Teodoroiu numărul 18.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici