Giorgiana Hosu rămâne adjunct la DIICOT, după ce CSM i-a respins cererea de delegare în funcţia de şef / Cătălin Predoiu explică refuzul

Procurorii CSM au respins cererea Giorgianei Hosu de a fi delegată în funcţia de şef al DIICOT, structură pe care aceasta o conduce în calitate de adjunct. Şi cererea de continuare a delegării Oanei Hăineală ca adjunct la DIICOT a fost respinsă, aceasta urmând să lucreze ca procuror de execuţie.

1120 afișări
Imaginea articolului Giorgiana Hosu rămâne adjunct la DIICOT, după ce CSM i-a respins cererea de delegare în funcţia de şef / Cătălin Predoiu explică refuzul

Giorgiana Hosu rămâne adjunct la DIICOT, după ce CSM i-a respins cererea de a fi delegată în funcţia de şef

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât respingerea solicitării de delegare în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a Giorgianei Hosu.

Hosu este, în prezent, adjunct DIICOT. Aceasta a preluat atribuţiile şefului Direcţiei după ce Felix Bănilă a demisionat din funcţie.

Procurorii CSM au respins şi solicitarea de prelungire a delegării în funcţia de adjunct al DIICOT a Oanei Schmidt-Hăineală, care va rămâne procuror pe funcţie de execuţie.

Cătălin Predoiu explică respingerea delegării pentru Hăineală şi Hosu: Am votat pentru stabilitate

Cătălin Predoiu a explicat că la Secţia pentru procurori a CSM au fost respinse delegările pentru Giorgiana Hosu şi Oana Hăineală în funcţii de conducere în DIICOT deoarece trebuie să existe „stabilitate”. Bogdan Licu a primit, însă, prelungirea delegării ca şef al Parchetului General.

„S-a discutat. Eu am exprimat punctul de vedere ca în perioada aceasta, până la numirea procurorilor-şefi la Parchetul General, adjuncţii, şefii de secţie la DNA, DIICOT să avem stabilitate în sistem şi ca cei care deţin deja aceste funcţii să mai primească o delegare de două luni de zile. E opinia mea, cred în ea nu are legătură cu nicio persoană. (...) Nu critic, s-a discutat, s-a votat democratic, legal, iau lucrurile ca atare”, a declarat Cătălin Predoiu, la Realitatea Plus.

Potrivit ministrului Justiţiei, votul pe care l-a dat, joi, în secţia pentru procurori a CSM a fost pentru „stabilitate”.

„Eu am votat pentru stabilitate, plecând de la premisa, de la un cuget pe care-l ştiu curat că nu înseamnă nici favorizarea cuiva, nici că cineva pleacă din start cu un avantaj. Dimpotrivă. Nu critic pe nimeni. Era bine să fie această stabilitate”, a mai spus Predoiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
diicot,
hăineală,
hosu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici