Giurgiu: La un grup şcolar promovabilitatea la bacalaureat este 0 - Mediafax

Giurgiu: La un grup şcolar promovabilitatea la bacalaureat este 0

Promovabilitatea la bacalaureat este de 38,92 % în Giurgiu, cu 20 de procente mai puţin faţă de anul trecut, existând un grup şcolar din municipiul Giurgiu unde niciunul din cei 218 candidaţi nu a promovat exemenul, în timp ce la alte două grupuri şcolare promovabilitatea este sub 10%.

585 afişări
Imaginea articolului Giurgiu: La un grup şcolar promovabilitatea la bacalaureat este 0

Giurgiu: La un grup şcolar promovabilitatea la bacalaureat este 0 (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu, prof.Alexandru Burgui, a declarat, luni, că rezultatele centralizatearată că au promovat bacalaureatul 38,92 dintre elevii care aususţinut examenul.

Potrivit sursei citate, la Grupul Şcolar "MironNicolescu" din municipiul Giurgiu niciunul dintre cei 218 elevi declasa a XII-a nu a reuşit să treacă bacalaureatul.

Astfel, din cei 1.639 de elevi care au susţinut examenul aupromovat 638.

"Şase elevi au fost eliminaţi din examen, iar 45 nu s-auprezentat la cel puţin una dintre probe. Ca şi anul trecut,Colegiul Naţional «Ion Maiorescu» rămâne în topul liceelor dinjudeţ, doar 20 dintre cei 204 participanţi la examen nereuşind săobţină o medie de trecere. Aici este şi elevul cu cea mai maremedie din judeţ, Simona Coman, care a luat examenul cu nota 9,96.Elevă a unui profil de matematică-informatică şi dublă medaliată cuaur la Olimpiada de Economie din 2010 şi 2011, Simona a reuşit săobţină nota maximă la matematică şi fizică. Media generală nu i-aieşit 10 din cauza probei de Limba şi Literatura Română, unde aprimit 9,90", a declarat şeful ISJ Giurgiu.

El susţine că acest rezultat arată, "probabil", căelevii "nu au fost evaluaţi corespunzător în timpul anuluişcolar".

"Nu este vina Ministerului Educaţiei şi a Inspectoratului Şcolarcă elevii au aceste note. Acesta este rezultatul, probabil, alfaptului că ei nu au fost evaluaţi corespunzător în timpul anuluişcolar, iar acum la bacalaureat s-au prezentat cu pregătirea carenu le-a permis sa promoveze", a adăugat şeful ISJ Giurgiu.

Clasamentul liceelor din judeţ după afişarearezultatelor este următorul:

Colegiul Naţional "Ion Maiorescu" (Giurgiu) - 89,65%

Liceul Teoretic "Tudor Vianu" (Giurgiu) - 74,61%

Grupul Şcolar "Dimitrie Bolintineanu" (Bolintin Vale) -53,18%

Seminarul Teologic "Teoctist Patriarhul" (Giurgiu) - 52,38%

Grupul Şcolar "Udrişte Năsturel" (Hotarele) - 51,26%

Grupul Şcolar din Mihăileşti - 39,39%

Liceul Teoretic "Nicolae Cartojan" (Giurgiu) - 30,05%

Grupul Şcolar Economic "Ion Barbu" (Giurgiu) - 17,85%

Grupul Şcolar Agricol din Călugăreni - 9,70%

Grupul Şcolar "Viceamiral Ioan Bălănescu" (Giurgiu) - 6,13%

În 2010, promovanilitatea la bacalaureat a fost de 59 la sută înjudeţul Giurgiu.

În acest an, promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47% lanivel naţional, înaintea contestaţiilor.

Ministerul Educaţiei a înregistrat 661 de eliminări la primasesiune a bacalaureatului, candidaţii daţi afară de la test pentrufraudă nemaiputând susţine examenul în toamna acestui an şi nici învara anului viitor.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, luni, căRomânia este la răscruce, iar rezultatele şi comportamentele de labacalaureat sunt oglinda societăţii, precizând că naţiunea trebuiesă aleagă dacă va merge pe mâna celor oneşti sau pe şmecherii.

În prima declaraţie de presă făcută după anunţarea rezultatelorla examenul de bacalaureat înaintea contestaţiilor, ministrulDaniel Funeriu a început prin a-i felicita pe cei 90.765 de elevicare au promovat, dar şi pe părinţii, profesorii şi învăţătoriilor.

De asemenea, Daniel Funeriu i-a felicitat pe cei 65 de elevicare au luat nota 10 la bacalaureat, precizând că aceştia vor fipremiaţi de Ministerul Educaţiei în cadrul unei ceremonii.

Ministrul Educaţiei a mai spus că pentru prima dată societateaştie că diploma de bacalaureat are o valoare câştigată prinmuncă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici