Gorghiu: Antecamera violenţei domestice este mentalitatea „femeia la cratiţă”

„Mentalităţile sunt cele care trebuie care schimbate, iar ele se schimbă mai greu. Antecamera violenţei domestice este mentalitatea ”, afirmă Alina Gorghiu, care arată că numai anul trecut 69 de femei au murit în urma violenţei domestice.

234 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Antecamera violenţei domestice este mentalitatea „femeia la cratiţă”

Gorghiu: Antecamera violenţei domestice este mentalitatea „femeia la cratiţă”

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a transmis vineri un mesaj de ”Ziua de luptă împotriva violenţelor asupra femeilor”.

„E un subiect pe care eu chiar nu vreau să îl ocolesc şi nu avem voie să îl ocolim. În ultimii ani, în România, legislaţia a fost modificată în bine! Am reuşit să introducem brăţările electronice pentru agresori, ordinele de protecţie ... toate aceste măsuri au reuşit să mărească siguranţa femeilor în România. Însă numărul de agresiuni rămâne ameţitor de mare: numai anul trecut 69 de femei au murit în urma violenţei domestice! Anul acesta, în primele 9 luni, vorbim despre aproximativ 66.000 de intervenţii ale Poliţiei în cazuri de violenţă domestică. Din care în 41.000 de cazuri este vorba despre fapte penale!
Au fost emise circa 15.000 de ordine de protecţie. Şi nu este de acceptat că <acasă>, locul care ar trebui să fie cel mai sigur, să ajungă arena în care se dau pumni, lovituri cauzatoare de moarte sau în care violenţa psihică atinge cote din cele mai înalte”, afirmă Alina Gorghiu.

Ea afirmă că Parlamentul poate doar să schimbe legile.

„Dar să ştiţi că mentalităţile sunt cele care trebuie care schimbate, iar ele se schimbă mai greu. Antecamera violenţei domestice este mentalitatea <femeia la cratiţă>. Asta nu este o vorbă în vânt: româncele sunt pe primul loc la nivel european la munca casnică! E nevoie de acţiuni pentru combaterea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor, împotriva fetelor. Tocmai de aceea, daţi-mi voie să felicit demersul ambasadelor de la Bucureşti care au semnat o declaraţie comună privind violenţa împotriva femeilor. Precum şi marşurile organizate de Reţeaua pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei împotriva Femeilor (VIF) în Bucureşti şi în întreaga ţară pentru a marca 25 noiembrie - Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor”, încheie Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici