Gorj: Două persoane, arestate pentru fraudarea bugetului de stat cu aproape 800.000 de lei

Două persoane au fost arestate pentru înşelăciune, fiind acuzate că au angajat fictiv la multe persoane la firmele pe care le administrau şi au beneficiat de diverse ajutoare şi subvenţii, faşte prin care au fraudat bugetul de stat cu aproape 800.000 de lei.

880 afișări
Imaginea articolului Gorj: Două persoane, arestate pentru fraudarea bugetului de stat cu aproape 800.000 de lei

Gorj: Două persoane, arestate pentru fraudarea bugetului de stat cu aproape 800.000 de lei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au pus în mişcare acţiunea penală faţă de Angel şi Maria - Claudia Costoiu, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează, vineri, Poliţia Română.

Anchetatorii au stabilit că cei doi, administratori a două societăţi comerciale, au angajat fictiv, în perioada 2006 - 2010, mai multe persoane, la societăţile comerciale pe care le administrau.

În acest fel au obţinut în mod fraudulos, pentru sine sau pentru altul, de la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Gorj subvenţii în baza Legii 76/2002 şi a Legii 116/2002, ajutoare de şomaj şi indemnizaţii pentru creşterea copilului.

Prejudiciul creat bugetului asigurărilor sociale şi asigurărilor de şomaj ajunge la 792.949 lei.

Procurorii au cerut instanţei arestarea preventivă a celor doi, propunere admisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici