Grădini pe acoperişurile clădirilor. Ministrul Mediului vrea să lanseze un program pentru amenajarea lor

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat, vineri, la Arad, că îşi doreşte ca şi în România, la fel ca în unele ţări europene pe care le-a vizitat, să fie amenajate grădini pe acoperişurile clădirilor, urmând să propună un proiect destinat asociaţiilor de proprietari în acest sens.

252 afișări
Imaginea articolului Grădini pe acoperişurile clădirilor. Ministrul Mediului vrea să lanseze un program pentru amenajarea lor

Grădini pe acoperişurile clădirilor. Ministrul Mediului vrea să lanseze un program pentru amenajarea lor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Laszlo Borbely a declarat, într-o conferinţă de presă, că va propune derularea unui program care să ajute cu finanţare asociaţiile de proprietari care vor să amenajeze grădini pe acoperişurile clădirilor.

"Este un program care urmăreşte apariţia acoperişurilor verzi. În Europa, multe acoperişuri au fost transformate în grădini, iar noi nu suntem în stare să facem asta nici la blocurile cu patru etaje. Am văzut în Europa şi vegetaţie pe ziduri, ca nişte ghirlande verzi, iar când deschizi fereastra parcă eşti în parc. Cum au rezolvat alţii cu izolaţiile de pe acoperişuri, putem şi noi", a declarat Borbely.

Borbely a spus că îşi doreşte ca acest program să fie lansat în toamnă.

Laszlo Borbely a afirmat că acest proiect va completa programul "Casa verde", în cadrul căruia se acordă finanţări prntru achiziţia de centrale termice care folosesc energii regenerabile.

"Dacă vorbim de «Casa verde», acele centrale termice bazate pe energii regenerabile, într-o săptămână au fost preluate 5.000 de dosare şi nu ştiu cum o să răzbim cu analiza lor pentru că sunt puţini oameni la fondul de mediu. Este mult, faţă de 18.000 de dosare în şase luni, anul trecut. În acest ritm, epuizăm cei 110 milioane de lei într-o lună, să vedem de unde mai facem rost de bani", a spus Borbely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici