Graffiti va fi interzis în Bucureşti

Municipalitatea propune interzicerea graffiti în Bucureşti, fără acordul proprietarului sau în afara spaţiilor special amenajate, pentru a se evita situaţiile în care sunt vandalizate clădiri, staţii de metrou, pasaje sau cabine telefonice.

326 afișări
Imaginea articolului Graffiti va fi interzis în Bucureşti

Graffiti va fi interzis în Bucureşti (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Proiectul de hotărâre privind reglementarea "graffiti" în Bucureşti a fost postat pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, fiind supus dezbaterii publice până în 4 noiembrie..

Proiectul a fost iniţiat în condiţiile în care "în lipsa unor reglementări concrete, graffiti a devenit un fenomen în municipiul Bucureşti".

"Acesta este făcut fără consimţământul proprietarului, fiind astfel îndeplinite condiţiile de vandalism. Sunt afectate construcţii de valoare istorică, garduri, pasaje, staţii de metrou, cabine telefonice şi alte suprafeţe publice sau priviate, generând disconfort pentru populaţie şi aducând în acelaşi timp atingere imaginii urbanistice şi valorii istorice a municipiului", se arată în expunerea de motive a proiectului de act normativ.

Potrivit proiectului, "se interzice graffiti în Bucureşti, fără acordul proprietarului, indiferent de forma de proprietate".

Sunt exceptate de la această regulă spaţiile special amenajate în acest scop în parcurile şi grădinile publice aflate în administrarea instituţiilor de sub autoritatea CGMB sau a consiliilor locale ale sectoarelor 1-6.

Administratorii acestor spaţii trebuie să identifice, în termen de 30 de zile, de la adoptarea acestui proiect "zonele în care se pot manifesta persoanele cu aptitudini în domeniu".

De asemenea, primarii sectoarelor bucureştene pot identifica şi administra şi alte suprafeţe publice sau private destinate aceluiaşi scop în funcţie de nivelul solicitărilor.

Nerespectarea acestor prevederi sunt sancţionate atât contravenţional, cât şi penal, în funcţie de situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici